Ιωάννινα: Θρίλερ με τον εντοπισμό του αεροσκάφους που αγνοείται - Στο σημείο «μηδέν» οι έρευνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 12:55 Ιωάννινα: Θρίλερ με τον εντοπισμό του αεροσκάφους που αγνοείται - Στο σημείο «μηδέν» οι έρευνες

Μεγάλη κινητοποίηση μετά τις αρχικές δηλώσεις κυνηγού για εντοπισμό των κομματιών από τα συντρίμμια - Ο ίδιος φέρεται να ανακάλεσε την βεβαιότητά του - Ποιος είναι ο χειριστής του μικρού αεροπλάνου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναζήτηση του εκπαιδευτικού αεροπλάνου το οποίο αγνοείται από την Κυριακή μετά από πτήση που ξεκίνησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα.

Από την Κυριακή, όταν και χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, μέχρι σήμερα, βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεσή του. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (έντονη βροχόπτωση και νέφωση) καθήλωσαν για μεγάλο διάστημα τα εναέρια μέσα στο έδαφος, με αποτέλεσμα η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου να πραγματοποιείται μόνο από πεζοπόρο τμήματα.

Το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο, τοπικά μέσα έκαναν λόγο για εντοπισμό κομματιών από τα συντρίμμια του αεροπλάνου από έναν κυνηγό. Οι έρευνες στράφηκαν στο κεντρικό Ζαγόρι και συγκεκριμένα στην περιοχή Καβαλλάρι μεταξύ Δίκορφου και Ελάτης μετά από υποδείξεις του εν λόγω κυνηγού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δε, το πρωί πέταξε ελικόπτερο πάνω από το Μιτσικέλι χωρίς ωστόσο να εντοπίσει συντρίμμια.

Οι πληροφορίες πάντως για τον εντοπισμό του αεροσκάφους ελέγχονται καθώς όπως μεταδίδει το epiruspost.gr, ο κυνηγός που μετέφερε την πληροφορία για τα συντρίμμια φέρεται να είπε τελικά πως «νόμιζε» πως είδε συντρίμμια, κάτι που φέρνει τις αρχές στο σημείο μηδέν στην προσπάθεια για τον εντοπισμό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, είχε γίνει γνωστό, το όμομα του χειριστή, ο οποίος ήταν ο Αμάρ Ιμπραχήμ, ένας Ιρακινός εκπαιδευόμενος πιλότος. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Πηγές: epiruspost.gr, protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση