Αλεξανδρούπολη: Επείγουσα ειδοποίηση για άνοδο της στάθμης των νερών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 16:00 Αλεξανδρούπολη: Επείγουσα ειδοποίηση για άνοδο της στάθμης των νερών (φωτο ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Αλεξανδρούπολη. Σταδιακή αύξηση της στάθμης των υδάτων στους ποταμούς Άρδα, Έβρο και Ερυθροπόταμο αυξάνει και τα επίπεδα κινδύνου, λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία του 46χρονου αρχιπυροσβέστη.

Την εικόνα στην Αλεξανδρούπολη αποτυπώνει νέα ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας ότι, σε συνδυασμό και με την έντονη βροχόπτωση στη γείτονα το τελευταίο 24ωρο, η ροή των υδάτων των ποταμών Άρδα, Έβρου και Ερυθροποτάμου είναι αυξημένη.

Ως εκ τούτου και προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων η Αντιπεριφέρεια Έβρου ζητά από τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης (Δημοτική Ενότητα Φερών) να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών να μην πλησιάζουν τους προαναφερθέντες ποταμούς και τα αναχώματα αυτών. Επίσης ζητά να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές…

Οι διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, θα πρέπει να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών να επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους, λόγω της επικείμενης αύξησης των υδάτων και να είναι σε επαφή με τις διευθύνσεις για πιθανή εκκένωση των μονάδων τους. Επίσης να ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ, στη ζώνη ευθύνης τους, για τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων, προς αποφυγή ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια, αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λπ.).

Τέλος, η διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Έβρου καλείται να διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη/επιτήρηση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων και να ενημερώσει τους ΓΟΕΒ για τη λήψη μέτρων σε έργα αρμοδιότητάς τους.

Αλεξανδρούπολη: Άνω των 6 μέτρων η στάθμη του ποταμού Έβρου

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις δήμοι βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ωστόσο, σύμφωνα με τους δημάρχους Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, η κατάσταση, βάσει των μέχρι στιγμής μετρήσεων της στάθμης των υδάτων, χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη. Αναφορικά με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Κολγιώνης, ενημερώνει ότι η στάθμη του ποταμού Έβρου στη γέφυρα των Κήπων, στις 13.30 βρισκόταν στα έξι μέτρα και δέκα εκατοστά και στη γέφυρα του Πετάλου στα πέντε μέτρα και εβδομήντα δύο εκατοστά.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (01.02.2021) ο 46ρονος αρχιπυροσβέστης κινούνταν με πυροσβεστικό όχημα το οποίο ακινητοποιήθηκε στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κήπων, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Βγήκε έξω με συναδέλφους του, ωστόσο παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε μέσα σε φρεάτιο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Οι πυροσβέστες πήγαιναν να απεγκλωβίσουν μαθητές κοντινού σχολείου, οι οποίοι κινδύνευαν από τα νερά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση