Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 12:31 Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια

«Έχει έρθει η ώρα να δούμε σοβαρά τον ακαδημαϊκό χάρη της χώρας» τόνισε η υπουργός Παιδείας - Τι είπε για τη λειτουργία των σχολείων

Τρία θα είναι τα επίπεδα λειτουργίας του σώματος στα ΑΕΙ όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πιο συγκεκριμένα, θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τις εστίες παραβατικότητας που υπάρχουν σε κάποια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά για την εκτέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ θα έχει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την αστυνομία, ώστε να επεμβαίνουν πιο γρήγορα όταν χρειάζεται. Διευκρίνισε πάντως ότι η παρουσία της αστυνομίας αυτής δεν αφορά σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα αλλά σε συγκεκριμένα που παρατηρούνται συχνά τέτοια φαινόμενα.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργειου Παιδείας, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «φέρνει την κοινή λογική». Διότι όπως είπε, δεν είναι λογικό να εισάγονται φοιτητές στα ΑΕΙ με βαθμό 0,6 ή λευκή κόλλα. Κοροϊδεύουμε και τον ίδιο τον φοιτητή, όπως είπε, παραπλανώντας τον ότι είναι σε έναν δρόμο χωρίς όμως προοπτική. Επιπλέον, αυτός που έχει εισαχθεί με αυτόν τον βαθμό είναι αμφίβολο ότι θα αποφοιτήσει κι όλας. Πρόσθεσε δε, ότι είναι μια κοροϊδία και για τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώνει για όσους εισάγονται με λευκή κόλλα. Όπως είπε, με αυτή τη μεταρρύθμιση, θα αξιοποιηθούν περισσότερα χρήματα από τους φόρους για την καλύτερη χρηματοδότηση των ΑΕΙ.

«Έχει έρθει η ώρα να δούμε σοβαρά τον ακαδημαϊκό χάρη της χώρας», πρόσθεσε αναφερόμενη σε τμήματα πανεπιστημίων. Με αφορμή αυτό, επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με βουλευτικές τροπολογίες άνοιγαν τμήματα, κάτι πρωτοφανές όπως είπε η κ. Κεραμέως.

«Δεν υπάρχει στην ατζέντα της επιτροπής το κλείσιμο των σχολείων»

Η υπουργός, επιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιη ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, καθώς το πρόβλημα της μετάδοσης του ιού δεν είναι μεγάλο.

Εξήγησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ που γίνονται είναι στο 0,23%, τα κλειστά τμήματα είναι 0,29%, ενώ τα κλειστά σχολεία στο 0,5% είπε ενδεικτικά η κυρία Κεραμέως.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Εξαδάκτυλου, ο οποίος πρότεινε να κλείσουν τα γυμνάσια, είπε ότι πρόκειται για μεμονωμένες δηλώσεις τις οποίες δεν σχολιάζει.

Παράλληλα, η υπουργός απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές άνω των 16 ετών, για μεγαλύτερη συμμετοχή στην πλατφόρμα εθελοντικής εξέτασης, ενώ δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν όσες φορές θέλουν. Όπως είπε, υπάρχουν 486 σημεία στη χώρα για την εξέταση και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 20.000 έλεγχοι. Επιπλέον, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Είναι όπως εξήγησε ένα σημαντικό στοιχείο αφού δίνει την αντίστοιχη εικόνα των ασυμπτωματικών φορέων.

Υπογράμμισε ότι οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν διότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα έχουν αντικατασταθεί από αναπληρωτές καθηγητές που έχουν 3μηνη σύμβαση. Εξήγησε ότι ο λόγος που είναι 3μήνη είναι για να καλύψουμε τα κενά και να μην φορολογούνται οι πολίτες για 2 καθηγητές σε μια θέση. Παράλληλα όπως είπε, έχουν γίνει περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από ποτέ.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση