Παπαθανάσης: Μέσα στον Φεβρουάριο θα δοθούν δάνεια σε επιχειρήσεις έως 50.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 20:59 Παπαθανάσης: Μέσα στον Φεβρουάριο θα δοθούν δάνεια σε επιχειρήσεις έως 50.000 ευρώ

Η επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων έρχεται σε λίγες μέρες, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης

Στόχος της Κυβέρνησης είναι μετά τη λήξη της πανδημίας, όταν θα υπάρχει μια συνολική εικόνα, να λάβει μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων ανά κλάδο της οικονομίας ώστε να ενισχύσει αυτούς που θα έχουν πληγεί περισσότερο για να αποφευχθούν τα "λουκέτα".

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ απαντώντας σε εκπροσώπους της εστίασης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση κατανοεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της πανδημίας και για το λόγο αυτό επιδότησε τους εκπροσώπους της με το ποσό του 1,9 δισ. το 2020 ώστε να καλύψει τις απώλειες τους στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, ό ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μια σειρά μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ισχύ, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το "πάγωμα" των ενοικίων, η κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους, η επιδότηση για την αγορά θερμαντικών σωμάτων, αλλά και η επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων που έρχεται σε λίγες μέρες.

Ο κ. Παπαθανάσης συμπλήρωσε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα δοθούν και δάνεια σε επιχειρήσεις μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Σε ότι αφορά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τη λειτουργία του take away, απάντησε ότι διαπιστώθηκε πως θα υπήρχε πρόβλημα με την απαγόρευση του και για το λόγο αυτό, παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, το μέτρο αποσύρθηκε χωρίς να βεβαιωθούν πρόστιμα, αφού δεν είχε προλάβει να περάσει σε ΦΕΚ για να νομιμοποιηθεί.

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση