Ανοικτές οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το επόμενο Σάββατο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 12:13 Ανοικτές οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το επόμενο Σάββατο (φωτο intime)

Νέα μέτρα, ειδικά για την λειτουργία της αγοράς το επόμενο Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ανοικτές θα είναι οι λαϊκές αγορές το επόμενο Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα είναι επίσης ανοικτά και θα κλείσουν στις πέντε το απόγευμα.

Το ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Είπε ακόμα ότι: 

-Η λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που είχαν ανοίξει γίνεται πλέον μόνο με τη μέθοδο του click away.
-Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο  από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
-Το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 6 το απόγευμα (αντί στις 9)  και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Η κα Πελώνη ρωτήθηκε και για τον κόφτη στα sms και είπε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα μέτρα αλλά εξετάζει κιόλας αν αυτά είναι εφαρμόσιμα.

Ειδικά για τους Δήμους της  Θήρας, της Μυκόνου, της Χαλκίδας, της Πάτρας και του Αγίου Νικολάου Κρήτης:

-Έχει ανασταλεί  η λειτουργία του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών που πρόσφατα είχαν ανοίξει, των Δικαστηρίων, αλλά και της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς και η  τέλεση λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών, με εξαίρεση τις κηδείες.
-Έχει  επίσης, ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με εξαίρεση τα Δημοτικά σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στους Δήμους της Μυκόνου και της  Θήρας.
– Η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του Δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
-Υπενθυμίζεται ότι και στις περιοχές αυτές, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα, μέχρι τις 5 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό

Ο εμβολιασμός στη χώρα συνεχίζεται ομαλά και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 400.000 εμβολιασμοί.
Μερική διαφοροποίηση θα υπάρξει σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της Astra Zeneca.
Ύστερα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί -όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στις ηλικίες 18 έως 64.
Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο λόγος για τον οποίο ο εμβολιασμός περιορίζεται, προς το παρόν, στα άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα από κλινικές δοκιμές για τις ηλικίες 65 ετών και άνω. Τα δεδομένα αυτά αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.
Έτσι, δίπλα στο σύστημα εμβολιασμού που «τρέχει» αυτή τη στιγμή και στο οποίο εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας 80 ετών και άνω, θα αναπτυχθεί ένα δεύτερο σύστημα με νέες εμβολιαστικές γραμμές, το οποίο θα αφορά  τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca και την ομάδα των 60-64 ετών.
Οι εμβολιασμοί αυτοί με το νέο εμβόλιο αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου.  Ενώ σύντομα θα ανοίξει και η ηλικιακή ομάδα 75-79.  

Δείτε όλη την ενημέρωση

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση