Υπουργείο Υγείας: “Άμεση αντικατάσταση των 66 δόσεων εμβολίων - Κανονικά τα ραντεβού των πολιτών”

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 14:08 Υπουργείο Υγείας: “Άμεση αντικατάσταση των 66 δόσεων εμβολίων - Κανονικά τα ραντεβού των πολιτών”

Ανακοίνωση για την καταστροφή των 11 φιαλιδίων (66 δόσεων) εμβολίων κατά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο, εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας. "Τα ραντεβού των πολιτών θα πραγματοποιηθούν κανονικά", διαβεβαιώνει η πολιτική ηγεσία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε καταγγείλει το πρωί, ότι 11 φιαλίδια που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις εμβολίων καταστράφηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο του Δρομοκαΐτειου μετά από διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε μετά τη φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

Αυτό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, είχε ως αποτέλεσμα τη μετάθεση 16 ραντεβού ηλικιωμένων συμπολιτών μας για αύριο. Οι δύο εξ αυτών -όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ- έπασχαν από σοβαρά κινητικά προβλήματα και ενώ βρέθηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο, έφυγαν χωρίς να εμβολιαστούν. Μεταξύ των 16 ηλικιωμένων είναι και ο πατέρας του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπουργείο Υγείας: «Σήμερα θα πραγματοποιηθούν όλα τα ραντεβού»

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι όλα τα ραντεβού των ηλικιωμένων θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από τη χτεσινή διακοπή ρεύματος αποσύρθηκαν για λόγους ασφαλείας 11 φιαλίδια στο Δρομοκαίτειο. Το νοσοκομείο προμηθεύεται νέα φιαλίδια με στόχο να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας όλα τα σημερινά ραντεβού. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού έχουν ενημερωθεί σχετικά. Περισσότερες πληροφορίες στην απογευματινή ενημέρωση».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση