Κικίλιας: Θα εισηγηθώ σκληρό lockdown στην Αττική

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 09:00 Κικίλιας: Θα εισηγηθώ σκληρό lockdown στην Αττική

Σύντομο αλλά ολικό lockdown στην Αττική, όπως εκείνο του περασμένου Μαρτίου, θα εισηγηθεί ο Βασίλης Κικίλιας στην περίπτωση που και τα σημερινά στοιχεία είναι ανησυχητικά. Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ. 10 από τις 15 νέες διασωληνώσεις είναι στην Αττική.

Ήταν δεδομένο πως το σκληρό lockdown ήταν προ των πυλών. Πως ήταν στο τραπέζι γιατί η κατάσταση στην Αττική είναι εξαιρετικά δύσκολη και το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά. Ο μεγάλος φόβος είναι μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γι’ αυτό πληθαίνουν οι φωνές για σκληρή καραντίνα. Ανάμεσα σε αυτές και εκείνη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. 

«Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική» δήλωσε ο Βασίλη Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Τρίτης (09.02.2021) στο OPEN. Όλα θα κριθούν από τα κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα (09.02.2021) είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου. 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αναλύσεις που φτάνουν στα χέρια του από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Έδωσε μάλιστα και στοιχεία του ΕΚΑΒ για τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα οποία στις 6 Φεβουαρίου οι διασωληνώσεις ήταν 231, την επόμενη μέρα έγιναν 245 και χθες 260. «Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση