Τσίπρας: «Είπα δέχομαι και όχι αναλαμβάνω το ρίσκο» των διαδηλώσεων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 13:33 Τσίπρας: «Είπα δέχομαι και όχι αναλαμβάνω το ρίσκο» των διαδηλώσεων

Τι είπε για την επίμαχη δήλωση σε χθεσινή του συνέντευξη που προκάλεσε αντιδράσεις - Για αθλιότητες κατηγόρησε την κυβέρνηση.

Με παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής επιχείρησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας να ανασκευάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αναφορά του για την αποδοχή του ρίσκου διασποράς της πανδημίας από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθλιότητες υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για «γκεμπελίστικη απόπειρα εσκεμμένης αλλαγής των λέξεων της συνέντευξής μου για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαδηλώσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών. Με ρώτησε ο δημοσιογράφος «δέχεστε το ρίσκο» και απάντησα «βεβαίως και το δέχομαι γι'αυτό και ζητώ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο καθώς αν επιμείνει η κυβέρνηση θα φέρει την ευθύνη» και πρόσθεσε «είναι άλλο το «δέχομαι» ότι υπάρχει ρίσκο και άλλο το «αναλαμβάνω» το ρίσκο».

Ολοκληρώνοντας την επεξήγηση των όσων ο ίδιος ανέφερε στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη παραδέχθηκε ότι οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας εν πέσω πανδημίας «πιθανόν θα επιδεινώσουν της επιδημιολογική κατάσταση της Αθήνας».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αντιδρώντας στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα είπε «μετά την πρωτοφανή του δήλωση ο κ. Τσίπρας ήρθε σήμερα να ανασκευάσει. Είπε στην συνέντευξή του «βεβαίως δέχομαι το ρίσκο» και το είπε απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση. Δέχεται λοιπόν ο κ. Τσίπρας το ρίσκο να αρρωστήσει κάποιος» ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας ήρθε να απολογηθεί και να ανασκευάσει το ολέθριο λάθος του».

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση