Το υπέροχο χιονισμένο τοπίο της Καστοριάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 11:12 Το υπέροχο χιονισμένο τοπίο της Καστοριάς

Δίπλα στη λίμνη Ορεστιάδα πιο παραμυθένια από ποτέ - Δείτε τις φωτογραφίες.

Αν κάτι όμορφο αφήνει πίσω της η κακοκαιρία και ο χιονιάς που έχει κατακλύσει τη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αυτά είναι σίγουρα τα υπέροχα και παραμυθένα πάλλευκα τοπία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στην χιονισμένη Καστοριά μόνο ονειρικές μπορούν να χαρακτηριστούν, με την καρτποσταλική ομορφιά τους να υπενθυμίζει στους πάντες ότι ακόμη και ο χειμώνας έχει τη δική του γοητεία. Απόλυτη πρωταγωνίστρια της πόλης η υπέροχη λίμνη της Ορεστιάδας, που περικυκλώνεται από ένα ολόλευκο, απαλό και αφράτο πέπλο χιονιού, το οποίο της προσδίδει ακόμη περισσότερη μαγεία και ομορφιά.

Το Ντολτσό και το Απόζαρι, τα δύο καλά κρυμμένα σημεία της πόλης, που ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο τώρα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζουν ονειρικά και παραμυθένια. Πρόκειται για τις δύο πιο γραφικές γειτονιές της Καστοριάς με πέτρινα δρομάκια, εντυπωσιακά διατηρητέα αρχοντικά χαρακτηριστικής μακεδονικής αρχιτεκτονικής και όμορφα διαμορφωμένους ξενώνες που κλέβουν τις εντυπώσεις και «ανταγωνίζονται» σε ομορφιά και νοσταλγία την λίμνη Ορεστιάδα. Με το χιόνι να έχει ρίξει τη μαγεία του και σε αυτά, μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής.

Η πανοραμική άποψη της πόλης και της λίμνης από το λόφο του Προφήτη Ηλία, στα όσα σίγουρα κλέβουν τις εντυπώσεις. Η ρομαντική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας σε απόσταση 190 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη ξέρει πώς να μαγεύει τους επισκέπτες της, καθώς το όμορφο φυσικό τοπίο ολόγυρά της κερδίζει από την πρώτη στιγμή τους πάντες.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση