"Συγγνώμη" Μητσοτάκη από τους πολίτες για το μπαλάκι ευθυνών και τις διακοπές ρεύματος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 14:48 "Συγγνώμη" Μητσοτάκη από τους πολίτες για το μπαλάκι ευθυνών και τις διακοπές ρεύματος (φωτο intime)

"Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό και την ενόχληση των πολιτών" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Συγγνώμη" από τους πολίτες που δοκιμάστηκαν και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τις συνέπειες της κακοκαιρίας Μήδεια και την "ενοχλητική" -όπως τη χαρακτήρισε- επικάλυψη των αρμοδιοτήτων, ζήτησε εμμέσως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο θυμός των πολιτών είναι δικαιολογημένος.

Στη συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής.

"Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πώς θα αντιμετωπίζουμε στο μέλλον τα φαινόμενα αυτά. Υπάρχει η ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Δέσμευσή μου και πριν την κακοκαιρία ήταν ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί με έναν νόμο-πλαίσιο, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι ευθύνες του" ανέφερε.

Μητσοτάκης: Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό και την ενόχληση των πολιτών

"Θέλω να ξέρετε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν. Ξέρω ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό και την ενόχληση των πολιτών και εμείς θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά -αλλά και εκ των υστέρων- τέτοια φαινόμενα" ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: "Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στις τελευταίες περιοχές οι οποίες είχαν πληγεί από την κακοκαιρία, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ειδικά σε περιοχές στο Διόνυσο και στην Εκάλη, ουσιαστικά έπρεπε να χτίσουμε το δίκτυο της ηλεκτροδότησης από την αρχή -ήταν τόσο μεγάλη η ζημιά η οποία έγινε και τόσο πολλά τα δέντρα τα οποία έπεσαν. Σε κάθε περιοχή, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πώς αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αυτά στο μέλλον. Είναι σαφές και γνωστό και σε σας, ότι
υπάρχει μια ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων κρατικών φορέων".

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αποτελεί δέσμευσή του προσωπική ότι το ζήτημα αυτό
πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια ενός νόμου-πλαίσιου "γι΄ αυτό το οποίο αποκαλούμε
πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζει και πού τελειώνει η ευθύνη
του, ώστε να μπορεί και να υπάρχει η ανάλογη λογοδοσία" είπε.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση