Πελώνη: Ατυχής η έκφραση Μενδώνη και ο επικοινωνιακός χειρισμός από την ίδια της υπόθεσης Λιγνάδη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 16:28 Πελώνη: Ατυχής η έκφραση Μενδώνη και ο επικοινωνιακός χειρισμός από την ίδια της υπόθεσης Λιγνάδη (φωτο intime)

Σαφείς αποστάσεις από τα όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη πήρε η κυβέρνηση μέσω της Αριστοτελίας Πελώνη. Είπε, ωστόσο ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Στον απόηχο της υπόθεσης Δημήτρη Λιγνάδη η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει πολύ με φωνές ακόμα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. 

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε η κα Πελώνη όσο αφορά στους χειρισμούς της υπόθεσης από την ίδια την κα Μενδώνη.

Στο ερώτημα αν συμφωνεί η κυβέρνηση με την έκφραση της υπουργού Πολιτισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, η κα Πελώνη είπε ότι η έκφραση αυτή είναι ατυχής και αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη.

Είπε ακόμα ότι «ένας ατυχής επικονωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κα Μενδώνη, είναι καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού». 

«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί», τόνισε.

Και πρόσθεσε «Η έκρηξη του μίτου στη χώρα μας έγινε μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα με τον τίτλο ‘Σπάσε τη σιωπή’ που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια γενναία πράξη για την οποία τη συνεχάρη ο πρωθυπουργός ενθαρρύνοντας τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν δημόσια, να καταγγείλουν περιστατικά καταχρηστικής βίας και κακοποίησης και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη».

Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν. Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές».

Όπως είπε η κ. Πελώνη «η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Δείτε όλη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών 

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση