Γεννηματά για Λιγνάδη: Η κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιδράσει, δεν ανέλαβε πολιτική ευθύνη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 20:29 Γεννηματά για Λιγνάδη: Η κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιδράσει, δεν ανέλαβε πολιτική ευθύνη

Με αναφορά στις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη άρχισε η Φώφη Γεννηματά την πρώτη διαδικτυακή περιοδεία της λόγω της πανδημίας. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε με τηλεδιάσκεψη με παραγωγικούς φορείς και κομματικά στελέχη των Ιωαννίνων για την Οικονομία και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφερόμενη στην «καταιγίδα» της υπόθεσης Λιγνάδη η κ. Γεννηματά επανέλαβε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιδράσει και δεν έχει αναληφθεί η πολιτική ευθύνη.

«Εμείς θέλουμε να σταθούμε στην ουσία της υπόθεσης. Το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις…

… Δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε τα θύματα, να αναδείξουμε τις φωνές τους, να βοηθήσουμε να σπάσει παντού η σιωπή. Να διδαχτούμε από το θάρρος των θυμάτων», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Γεννηματά για αντιμετώπιση πανδημίας και οικονομία

Επίσης, αναφερόμενη στην πανδημία η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «η κυβέρνηση τρέχει πίσω της με μια αντίληψη του ράβε – ξήλωνε και με οριζόντια περιοριστικά μέτρα» και πρόσθεσε ότι «είναι όσο ποτέ απαραίτητο να υπάρξει πολιτική συνεννόηση γύρω από ένα Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπισή της».

Για την κατάσταση στην οικονομία τόνισε πως τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

«Η απειλή για χιλιάδες λουκέτα και μαζική ανεργία, που θα βρούμε μπροστά μας όταν ανοίξει η οικονομία, είναι υπαρκτή», είπε, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εμμένει σε μέτρα που είτε στηρίζουν μόνο τους λίγους και ισχυρούς, είτε αποτελούν μόνο προσωρινή «ανακούφιση» και δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. «Όταν «ανοίξει» η Οικονομία, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν χωρίς στήριξη να πληρώσουν τις σωρευμένες υποχρεώσεις τους. Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει γενναία και στοχευμένα μέτρα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις», υπογράμμισε.

Γεννηματά: Προτάσεις για τις επιχειρήσεις την επόμενη ημέρα:

-Από τα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής το 70% των ποσών που έχει λάβει κάθε επιχείρηση να θεωρηθεί ενίσχυση ΕΝΙΣΧΥΣΗ και το 30% δάνειο.
-Όταν ανοίξουν οι δραστηριότητες να γίνει επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν για 6 μήνες.
Με ρήτρα διασφάλισης της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων.
-Ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών σε δημόσιο – ασφαλιστικά Ταμεία και κούρεμα του 30% της οφειλής για όσους είναι συνεπείς στη ρύθμιση.
Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση -τουρισμό στο 6% για όλο το 2021.

Αναστολή για όλο το έτος των διατάξεων για τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας.
Για τους εργαζόμενους, επιστήμονες, και ανέργους.

Για όσους εργαζόμενους παραμένουν σε αναστολή εργασίας κάλυψη του 100% του μισθού τους με όριο τα 1.000 ευρώ.
Ειδικό επίδομα όπως το 2020 για αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες χωρίς τις περικοπές που έγιναν.
Επίδομα ανεργίας για 4 μήνες ,σε όλους τους άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ και σε όσους εποχιακά εργαζόμενους στον Τουρισμό δεν καλύπτονται.
Ένταξη των αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν στα μέτρα στήριξης.

Γεννηματά για Ταμείο Ανάκαμψης

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση και για τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης. Την κατηγόρησε πως αποφεύγει συστηματικά το διάλογο έχοντας παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

«Υπάρχει η εναλλακτική λύση, ο προοδευτικός δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής. Στόχος δικός μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Στόχος μας είναι μια νέα αντίληψη για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με πλήρη απασχόληση και επενδύσεις που πρέπει να οδηγούν στην δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, με εξειδίκευση ανά περιφέρεια και νομό αρχής γενομένης από την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Γεννηματά: Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης 

Τέλος, το Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αντιμετωπίζει τα προβλήματα δομικά και όχι διαχειριστικά. Στηρίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αναγκαίους εκσυγχρονισμούς.

«Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης είναι ίσως η μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Το πρόγραμμα ξεπερνά την Κυβερνητική θητεία της ΝΔ. Δεν έχει κανείς λευκή επιταγή να τα διαχειριστεί όπως αυτός κρίνει. Αφορά το μέλλον της χώρας και όχι της Κυβέρνησης της ΝΔ. Γι’ αυτό συγκροτούμε ένα ευρύ μέτωπο στην κοινωνία, μια νέα Κοινωνική Συμφωνία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν, ότι μια Προοδευτική Διακυβέρνηση είναι όχι μόνο όραμα, αλλά το αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια νέα Αλλαγή στην Ελλάδα», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση