Δικηγόρος 37χρονου ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό: Ο πελάτης μου βρίσκεται στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 21:23 Δικηγόρος 37χρονου ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό: Ο πελάτης μου βρίσκεται στην Αθήνα

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μηνύθηκε για σεξουαλική κακοποίηση από τον Δημήτρη Άνθη που έλαβε χώρα το 2006. Αγώνας δρόμου από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές καθώς τα αδικήματα παραγράφονται τον Μάιο. Τι λέει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου στο newsit.gr

Με ταχύτατους ρυθμούς κινούνται οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές μετά τη μήνυση που κατέθεσε 38χρονος για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από μια δεκαπενταετία από πασίγνωστο ηθοποιό – σκηνοθέτη.

Με γνώμονα ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για να ασκηθούν διώξεις, σε περίπτωση που ισχύουν τα καταγγελλόμενα του μηνυτή, καθώς τον ερχόμενο Μάιο τα αδικήματα βαίνουν προς παραγραφή ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση αλλά και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την προανάκριση έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να τελειώσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τις διαδικασίες.

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης που διατηρεί φιλικές σχέσεις και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Δημήτρη Λιγνάδη, μηνύθηκε για σεξουαλική κακοποίηση από τον Δημήτρη Άνθη η οποία έλαβε χώρα το 2006, στο σπίτι του 22χρονου τότε ανερχόμενου καλλιτέχνη.

Σήμερα το πρωί οι φήμες από τον καλλιτεχνικό κι όχι μόνο χώρο ήθελαν τον ηθοποιό εκτός Ελλάδας, με κάποιες από αυτές να αναφέρουν ότι είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Ο δικηγόρος του, διαψεύδει κατηγορηματικά τα παραπάνω σενάρια. “ Δεν βρίσκεται στην Κύπρο. Είναι στην Αθήνα και μάλιστα σήμερα το πρωί είχε έρθει στο γραφείο μου προκειμένου να μιλήσουμε για την υπόθεση”, είπε ο Μανώλης Ροδουσάκης στο newsit.gr.

Δικηγόρος 37χρονου: Επισήμως δεν μας έχει γνωστοποιηθεί ακόμα τίποτα

Με τις εξελίξεις να γίνονται καταιγιστικές όσο περνούν οι ώρες, ο 37χρονος ηθοποιός – σκηνοθέτης παρέμεινε για αρκετή ώρα στο γραφείο του δικηγόρου, προκειμένου να πληροφορηθεί για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, αλλά και για να τον ενημερώσει για όλα όσα ισχυρίζεται ο Δημήτρης Άνθης.

Επισήμως δεν μας έχει γνωστοποιηθεί ακόμα τίποτα. Έχει γίνει έγκληση κατά του πελάτη μου την οποία επιβεβαίωσαν σήμερα συνεργάτες μου που επικοινώνησαν με την εισαγγελία. Έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση” λέει στο newsit.gr, o Μανώλης Ροσουσάκης και συνεχίζοντας συμπληρώνει: “Δεν έχουμε κληθεί ακόμα. Από ότι μου περιέγραψε ο ηθοποιός η κατηγορία είναι αβάσιμη. Ακόμα όμως δεν μπορώ να τοποθετηθώ, καθώς δεν έχω δει το περιεχόμενο της έγκλησης. Μόλις ενημερωθούμε επισήμως τότε θα υπάρξει και δήλωση” .

Σύμφωνα με πληροφορίες τώρα ο μηνυτής φαίνεται να έχει έρθει σε μια πρώτη επαφή με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ όσον αφορά τον ηθοποιό – σκηνοθέτη αυτός αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να προσέλθει ενώπιον των αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

«Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα»

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Δημήτρης Άνθης, όλα συνέβησαν όταν ήταν 23 ετών. Ο Δημήτρης Άνθης και ο γνωστός σήμερα ηθοποιός βρίσκονταν σε ένα μαγαζί και έφυγαν από εκεί για να πάνε ως δύο φίλοι στο σπίτι του ηθοποιού.

“Με το που έκλεισε η πόρτα μεταμορφώθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό άνθρωπο από αυτόν που γνώριζα μέχρι τότε. Σάστισα. Τρόμαξα. Νόμιζα ότι ίσως κάνει πλάκα και απλά θυμάμαι ότι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος. Με κακοποίησε σεξουαλικά. Βρήκα κοινά σημεία με την ιστορία του 19χρονου. Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα γιατί τότε ήμουνα και πιο μικροκαμωμένος και μυϊκά, αλλά δεν τα κατάφερα. Καταρχάς είχα τρομάξει είχα παγώσει οπότε δεν έβρισκα δυνάμεις στο να μπορέσω να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι για να απαντήσει”, είπε στη συνέντευξη του ο Δημήτρης Άνθης.

Και πρόσθεσε: “Και γλίτωσα από τα χειρότερα. Γιατί στο τηλέφωνο αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα συνέβαιναν κι άλλα χειρότερα αν έμενα εκεί. Γιατί άκουσα τι του είπε στο τηλέφωνο. Είναι όλα καταγεγραμμένα στη μήνυση που έχω κάνει με το δικηγόρο μου και δεν θέλω να πως κάτι και να προλάβει να γλιτώσει. Ήταν η πρώτη μου επαφή σεξουαλικά με άνθρωπο. Έκτοτε προσπάθησα για κάποιο διάστημα να το θάψω μέσα μου να το ξεπεράσω να ξαναρχίσω από την αρχή, αλλά ήταν πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, γιατί φοβόμουνα φοβόμουνα και είναι και ο λόγος που είμαι 38 χρόνων και ούτε οικογένεια έχω κάνει ούτε παιδιά έχω κάνει. Γιατί δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό ακόμα”.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση