Πάτρα: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό βρέφος 22 ημερών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 10:48 Πάτρα: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό βρέφος 22 ημερών (φωτογραφία αρχείου)

Συναγερμός σήμανε στην Πάτρα, καθώς στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται με κορωνοϊό ένα βρέφος μόλις 22 ημερών. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το παιδάκι μέχρι στιγμής δεν έχει έντονα συμπτώματα και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. 

Αρχικά το βρέφος εισήχθη το απόγευμα της Κυριακής (22/2) στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, όπου και διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Στη συνέχεια το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. 

Το μόλις 22 ημερών βρέφος, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ,  δεν έχει έντονα συμπτώματα αν και είναι εμπύρετο. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση και οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Την ίδια ώρα, στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται διασωληνωμένο ένα νεογέννητο μωρό μόλις 20 ημέρων. Το βρέφος μεταφέρθηκε λίγες ημέρες μετά την γέννησή του στο Παίδων Αγία Σοφία έχοντας κορωνοϊό. Την περασμένη Τετάρτη προς Πέμπτη όμως το μωρό παρουσίασε έντονη αναπνευστική δυσχέρεια και γι’ αυτό τον λόγο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Αγλαϊα Κυριακού που διαθέτει ΜΕΘ covid για παιδιά και διασωληνώθηκε.

Το νεογέννητο βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και αν και έχει διασωληνωθεί η κατάστασή του είναι σταθερή.

Με πληροφορίες από patrastimes.gr και thebest.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση