Καμπανάκι από Παγώνη για ασφυξία στο ΕΣΥ: Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αθήνα έφτασε το 87%

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 11:22 Καμπανάκι από Παγώνη για ασφυξία στο ΕΣΥ: Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αθήνα έφτασε το 87% (φωτο intime)

Η κ. Παγώνη σημείωσε, εκτός από την πληρότητα των ΜΕΘ, πως τα περιοριστικά μέτρα ίσως παραταθούν κατά μία εβδομάδα.

Η πληρότητα των ΜΕΘ έχει φτάσει στο 87% στα νοσοκομεία της Αττικής τόνισε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Ωστόσο, στη συνέχεια η κ. Παγώνη εξήγησε στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 πως χρειάζεται ψυχραιμία ενώ η μείωση των κρουσμάτων θα έρθει αργότερα αφού "τώρα μπαίνουμε στο 15ημερο του lockdown".

Σύμφωνα με την ίδια, ίσως παραταθούν κατά μια εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν περιμένει να γίνουν και πολλά πράγματα μέσα σε αυτό το διάστημα.

Μιλώντας για το άνοιγμα της οικονομίας, η κ. Παγώνη σημείωσε δεν μπορούν να μείνουν και για πάντα κλειστά. "Σταδιακά πρέπει να γίνει το άνοιγμα ίσως με αρχή τα σχολεία και τα καταστήματα με κάποιον τρόπο ασφαλές (clickaway)". Υπογράμμισε ότι ο κόσμος υφίσταται έντονη ψυχολογική πίεση καθώς βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση για σχεδόν έναν χρόνο.

Επίσης σημείωσε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή εκεί που παρατηρείται συνωστισμός, ακόμη και η χρήση διπλής μάσκας. Πιο συγκεκριμένα είπε, "θέλει προσοχή στα ΜΜΜ, διπλές μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός δηλαδή, σε νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, λεωφορεία είναι λογική η χρήση της. Όταν όμως περπατάς μόνος στο δρόμο η διπλή μάσκα δεν έχει νόημα".

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει άμεσα καθώς προστατεύει από τις μεταλλάξεις και θα βοηθήσει στην επιστροφή της κανονικότητας.

"Στόχος είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να επιτύχουμε 60% ανοσία".

Τέλος επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται και οι πρώτες δόσεις της Moderna αλλά ενώ στο τέλος Μαρτίου θα έρθουν και οι δόσεις της Pfizer.

Πηγές: Θέμα 104,6, thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση