Βουλή - Live: Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα στον απόηχο της υπόθεσης Λιγνάδη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 10:50 Βουλή - Live: Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα στον απόηχο της υπόθεσης Λιγνάδη (φωτο intime)

Πολλά αναμένεται να ακουστούν σήμερα στην Ολομέλεια σε μια συζήτηση που ζήτησε να γίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σύγκρουση ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να είναι σφοδρή.

Σε μια συνεδρίαση, που προκάλεσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή και αναμένεται να σημαδευτεί από σφοδρή αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει συγκεκριμένες νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν τα νοσηρά φαινόμενα κακοποίησης ανηλίκων και εξουσιαστικής βίας, τα οποία παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας.

Παράλληλα, θα καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη καλλιεργούν κλίμα διχασμού και να συμβάλλουν με τις δικές τους προτάσεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, στην έναρξη της συζήτησης απήυθυνε έκκληση σε όλους να διαψεύσουν εκείνους που ελπίζουν ότι η σημερινή συζήτηση θα αποτελέσει προέκταση της απόπειρας που γίνεται να πάρει το πάνω χέρι μια άλλη ανατριχίλα. Η ανατριχίλα μιας φρικτής εκμετάλλευσης που επιχειρεί να πάρει το πάνω χέρι στην ανήκουστη ιστορία της ποινικά κολάσιμης συμπεριφοράς που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η πρωτολογία του πρωθυπουργού 

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας είπε ότι είναι σε χέρι όλων μας να μην μοιάσει σε γήπεδο σήμερα η Βουλή. «Θα ακουστούν σκληρές αλήθειες», είπε και πρόσθεσε ότι στο τέλος της συζήτησης ελπίζει να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι αποκαλύψεις Μπεκατώρου απλώθηκαν και σε άλλους χώρους. Ζήτησε να μην χάσει τον στόχο της η σημερινή συζήτηση και να βυθιστεί στον βούρκο του λαϊκισμού. Το έγκλημα δεν έχει χρώμα και η ντροπή ιδεολογία, είπε χαρακτηριστικά.

Ένα πρόβλημα όλων απαιτεί την λύση απ’ όλους, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Θύμισε ότι οι αποκαλύψεις της κας Μπεκατώρου έγιναν στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Αθλητισμού. 

Όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί χαιρέτισαν την κίνηση αυτή της Σοφίας Μπεκατώρου, είπε ακόμα. 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι το πρόβλημα υπάρχει αλλά και απέδειξαν ότι στον τόπο μας υπάρχει ένα πλαίσιο ασφάλειας που οδηγεί στην κάθαρση. Θύμισε ότι παλαιότερα δεν συνέβαινε αυτό στην χώρα μας. «Σήμερα η φωνή έσπασε την σιωπή και είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια», είπε χαρακτηριστικά. 

«Το κίνημα #metοο δεν πρέπει να είναι τυφλό. Η σύγχιση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης», είπε και συνέχισε: «Η κοινωνία μας εδώ και έναν μήνα έχει πάθει σοκ».

«Πρέπει να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας διχάζουν. Πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Μίλησε για χυδαία σχόλια με μόνο στόχο να σπιλωθούν κόμματα και πρόσωπα. «Οι βιαστές χωρίζονται σε δεξιούς και αριστερούς. Κάτι τέτοιο απαξιώνει το ελληνικό #metoo. Η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους από το βλέμμα της κοινωνίας και της δικαιοσύνης. Το μεγάλο ζητούμενο είναι τα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα», είπε ο πρωθυπουργός. 

Δείτε ζωντανά όλη την συζήτηση στην Βουλή

 

 

Πηγή: neewsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση