Ξανά στην Ευελπίδων ο Λιγνάδης: Το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει για την ένσταση ακυρότητας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 12:57 Ξανά στην Ευελπίδων ο Λιγνάδης: Το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει για την ένσταση ακυρότητας

Τι θα συμβεί αν το αίτημα γίνει δεκτό -  Ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας είπε ότι διαθέτουν κατάλογο 20 μαρτύρων υπεράσπισης

Σε εξέλιξη βρισκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου επί της αίτησης ακυρότητας της προδικασίας την οποία έχει καταθέσει ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται στα δικαστήρια  προκειμένου να υποστηρίξει αυτοπρόσωπος το αίτημά του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο περί ακυρότητας της δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και την έκδοση εντάλματος σε βάρος του.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας διαθέτουν κατάλογο 20 μαρτύρων υπεράσπισης. Παράλληλα ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι για το αδίκημα του βιασμού που καταγγέλλεται ότι τελέστηκε τον Αυγούστου του 2015 ο πελάτης του βρίσκονταν στην Ιθάκη. Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού θα καταθέσουν, όπως είπε, ως μάρτυρες η Ελένη Κούρκουλα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης, μια συνταξιούχος πρώην δικαστική λειτουργός και άλλοι μάρτυρες.

Αν το αίτημα γίνει δεκτό τότε η δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη θα επιστραφεί στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό τότε ανοίγει ο δρόμος για την απολογία του κατηγορούμενου, η οποία έχει οριστεί για σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι.

Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε το αίτημα περί ακυρότητας της προδικασίας υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται. Όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του κατά το χρόνο που αυτές φέρονται να τελέστηκαν ο σκηνοθέτης δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν.

Κατά τον κ. Κούγια ο κατηγορούμενος δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία, πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Τέλος, χθες, ο κ. Κούγιας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι σήμερα θα καταθέσει μήνυση κατά των δύο προσώπων που καταγγέλλουν τον κ. Λιγνάδη για βιασμό. Ο ένας εκ των μηνυτών βρίσκεται στη Σουηδία και κατήγγειλε τον βιασμό του το 2010 και ο άλλος είναι ένας Αιγύπτιος που κατήγγειλε βιασμό του στην Επίδαυρο το 2015.

Πηγή: protothema.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση