Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση με γκαζάκια στο Ίδρυμα Μητσοτάκη - Ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ [εικόνες-βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 23:25 Επίθεση με γκαζάκια στο Ίδρυμα Μητσοτάκη - Ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ [εικόνες-βίντεο]

Σε ελεγχόμενη έκρηξη ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ στον μηχανισμό - Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο βρίσκεται το ειδικό ρομπότ του ΟΤΕ

Επίθεση με γκαζάκια έγινε στο Ίδρυμα Μητσοτάκη από αγνώστους το βράδυ.

Συγκεκριμένα, νεαρός με μία σακούλα που είχε τον εμπρηστικό μηχανισμό έφτασε έξω από το κτίριο του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης", στην οδό Ψαρομηλίγκου στο Θησείο.

Όταν τον πήρε χαμπάρι ο φύλακας, πέταξε τη σακούλα και εξαφανίστηκε. Τα γκαζάκια δεν έσκασαν, ενώ επί τόπου στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αφού χρησιμοποίησαν "ρομποτάκι" διαπίστωσαν ότι έχει στο εσωτερικό δύο γκαζάκια, προσανάμματα, κεριά και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Σε ελεγχόμενη έκρηξη ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ στον μηχανισμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο βρίσκεται το ειδικό ρομπότ του ΟΤΕ, μέσω του οποίου ερευνάται ο μηχανισμός προκειμένου να προχωρήσουν στην ελεγχόμενη έκρηξη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

"Η επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων στο Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος στόχων που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία.

Οι εχθροί της Δημοκρατίας στοχεύουν όσους την υπερασπίζονται και την ενδυναμώνουν. Αλλά η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν. Αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ.

Επίθεση με γκαζάκια στο Ίδρυμα Μητσοτάκη

πηγή: thetoc.gr