Νέα προειδοποίση Μαρουσάκη: Επανέρχεται ο χειμώνας τον Μάρτιο - Στα δύο θα χωριστεί η χώρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 15:31 Νέα προειδοποίση Μαρουσάκη: Επανέρχεται ο χειμώνας τον Μάρτιο - Στα δύο θα χωριστεί η χώρα

Ο Μάρτης ίσως αποδειχθεί αυτό που λέει ο λαός "γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης".

Με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα κυλίσει το Σάββατο στη χώρα μας, αλλά ο χειμώνας επανέρχεται τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Kλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως σημειώνει, από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας από τα βόρεια καθώς ένα "ατμοσφαιρικό βουνό" έχει απλωθεί πάνω από την κεντρική Ευρώπη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά αλλά όχι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η χώρα θα χωριστεί στα δύο με άξονα την οροσειρά της Πίνδου. Δηλαδή, από την Πίνδο και ανατολικότερα θα είναι πιο έντονα αυτά τα φαινόμενα ενώ δυτικότερα θα συνεχιστεί ο ήπιος καιρός. Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη με Τετάρτη. Όμως και μετά από αυτό το πέρασμα δεν σημαίνει πώς θα έχουμε καλό καιρός καθώς ο Μάρτιος επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις. Βάσει των προγνωστικών δεδομένων από τις 10 μέχρι τις 20 Μαρτίου το σκηνικό θα είναι επίσης χειμωνιάτικο με πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ο καιρός σήμερα Σάββατο σύμφωνα με το meteo.gr

Αίθριος σήμερα Σάββατο ο καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 23 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη, σύμφωνα με το Meteo.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 20, στην Ήπειρο από 2 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα χερσαία τμήματα θα είναι ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι αργά το βράδυ κατά τόπους στο Βόρειο Αιγαίο στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα ενταθούν στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερες.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση