Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Δοκιμάζονται τα νοσοκομεία της Αττικής - Σε πληρότητα οι ΜΕΘ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 15:48 Κορωνοϊός: Δοκιμάζονται τα νοσοκομεία της Αττικής - Σε πληρότητα οι ΜΕΘ

"Ασφυξία" επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, που πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, η εικόνα που μεταφέρουν οι υγειονομικοί είναι ότι όταν αδειάζει μία κλίνη ΜΕΘ, αμέσως καταλαμβάνεται από άλλον ασθενή και ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη και πιο κρίσιμη περίοδος από την αρχή της πανδημίας.

Την Παρασκευή σημειώθηκε ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία και αυτή τη στιγμή σε αρκετά απ' αυτά, η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο 100%.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στο "Σωτηρία" που βρίσκεται σε μόνιμη εφημερία υπάρχει 100% πληρότητα, είναι κατειλημμένες και οι 84 κλίνες ΜΕΘ. Παρόμοια η εικόνα και στον "Ευαγγελισμό", όπου είναι γεμάτες και οι 44 κλίνες ΜΕΘ, αλλά και στο "Σισμανόγλειο" όπου είναι κατειλημμένες και οι 14 κλίνες ΜΕΘ. Στο "Αττικόν", που εφημερεύει σήμερα, από τις 33 κλίνες ΜΕΘ μόλις μία είναι κενή, ενώ στο "Γεννηματάς" από τις 16 κλίνες ΜΕΘ, οι 13 είναι γεμάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ, τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.269 (και μάλιστα με λιγότερα τεστ λόγω Κυριακής) ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν ανέλθει σε 391. Από τα νέα εγχώρια κρούσματα, στην Αττική εντοπίστηκαν 591 νέες μολύνσεις, στη Θεσσαλονίκη 136 και στην Αχαΐα 44, στη Λάρισα 60 και στη Φθιώτιδα 55. Λόγω της πίεσης που υφίστανται τα νοσοκομεία της Αττικής, στο υπουργείο Υγείας εκπονούν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να μην βρεθούν προ δυσάρεστων καταστάσεων.

Πηγές: Open, enikos.gr