Μητσοτάκης: Θέλει πολλή προσοχή για ν’ ανοίξουμε οικονομία και σχολεία γρήγορα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 13:27 Μητσοτάκης: Θέλει πολλή προσοχή για ν’ ανοίξουμε οικονομία και σχολεία γρήγορα

Το lockdown συνεχίζεται, νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα και το «άνοιγμα» της οικονομίας και της… καθημερινότητας συνεχίζει να αποτελεί γρίφο. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι η επιστροφή στην πραγματικότητα, θέλει προσεκτικά και… αργά βήματα. 

«Θέλει πολλή προσοχή για να μπορούμε να ξαναρχίσουμε να ανοίγουμε την οικονομική δραστηριότητα και τα σχολεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Πατησίων, με αφορμή τη συμπλήρωση του 1.000.000 εμβολιαστικών δόσεων.

Κατά την παρουσία του στο Κ.Υ. Πατησίων, που προσφέρει τις υπηρεσίες και ως εμβολιαστικό κέντρο, ο πρωθυπουργός μίλησε με το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό ενώ μίλησε και με πολίτες που είχαν πάει για να εμβολιασμού.

«Το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία (εμβολιασμού) ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι πολύ σημαντικό και για την επόμενη μέρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους υγειονομικούς.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού, συνομίλησε με πολίτες που είτε περίμεναν τη σειρά τους είτε μόλις ολοκλήρωσαν τη διαδικασία κι ευχαρίστησε το προσωπικό του Κέντρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

«Θέλω στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που έχει απασχοληθεί στη διαδικασία του εμβολιασμού. Νομίζω ότι από όλους τους πολίτες ακούμε μόνο καλά λόγια, για εσάς πρωτίστως. Γιατί, τους υποδέχεστε με χαμόγελο, τους δίνετε αυτό το αίσθημα της ασφάλειας που είναι σημαντικό και γι’ αυτούς οι οποίοι μπορεί να ανησυχούν λίγο παραπάνω και είναι απολύτως ευνόητο», τόνισε.

«Το βασικό είναι ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πια ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά. Νομίζω ότι αυτό, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ήδη αν δει κανείς πιο αναλυτικά τα στοιχεία, αρχίζει και φαίνεται και αποτυπώνεται στις μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να εξυπηρετούν τις απαιτούμενες ανάγκες. Σημειώνεται δε ότι στο συγκεκριμένο κέντρο πραγματοποιούνται περισσότεροι από 300 εμβολιασμοί την ημέρα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν και συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Νίκος Ζαμπέλης.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση