Guardian: Χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι - Σταματά απότομα η ευρωπαϊκή βοήθεια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 11:46 Guardian: Χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι - Σταματά απότομα η ευρωπαϊκή βοήθεια

«Οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οργανωμένα καταλύματα, κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες».

Χιλιάδες πρόσφυγες αντιμετωπίζουν κίνδυνο να μείνουν στον δρόμο από τον απότομο τερματισμό ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που προσέφερε λεφτά και προσωρινή στέγη σε όσους είχαν πάρει άσυλο στην Ελλάδα.

Οι εκκλήσεις των ΜΚΟ πληθαίνουν, μέσα στους φόβους ότι περισσότεροι από 2.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά θα μείνουν εντελώς ξεκρέμαστοι.

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα επιστρέφουν στον δρόμο μέσα σε μια παγκόσμια πανδημία», είπε στον Guardian η Imogen Sudbery της International Rescue Committee.

«Χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά, πρόσβαση στην πληροφορία, γλωσσικές ικανότητες ή άλλα σημαντικά εφόδια για να γίνουν ανεξάρτητοι, κινδυνεύουν να γίνουν άστεγοι και άνεργοι».

Χωρίς προστατευτικό δίχτυ γύρω τους, οι οικογένειες αναγκάζονται να φύγουν από το πληρωμένο σπίτι, βρίσκοντας προσωρινά στέγη σε πάρκα και πλατείες.

Τα συμβόλαια με τα ξενοδοχεία για τη φιλοξενία των προσφύγων, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος Filoxenia, έληξαν τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα πάντα με τον Guardian, 750 άντρες, γυναίκες και παιδιά θα πεταχτούν στον δρόμο τις επόμενες μέρες.

Πηγές:  Guardian, newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση