Στραβοπόδης: Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 14:35 Στραβοπόδης: Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη

Ποινική δίωξη με την κατηγορία του βιασμού άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του ηθοποιού Νικόλα Στραβοπόδη που μηνύθηκε από τον Δημήτρη Άνθη για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 2006.

Σε άσκηση ποινικής δίωξης κατά του 37χρονου ηθοποιού Νικόλα Στραβοπόδη προχώρησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Δημήτρης Άνθης για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 2006.

Η υπόθεση πλέον ανατίθεται σε ανακριτή ο οποίος θα διενεργήσει περαιτέρω έρευνα ενώ θα κληθεί και ο 37χρονος ηθοποιός σε απολογία. Όπως είχε γράψει χθες, Πέμπτη, το dikastikoreportaz.gr η σημερινή ημέρα θεωρούνταν κομβική για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Τελικά ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις άσκησης δίωξης παρά το γεγονός ότι στην δικογραφία υπάρχουν αντιφάσεις σε ότι αφορά τα πραγματικά περιστατικά. Ο Δημήτρης Άνθης ισχυρίζεται ότι ο βιασμός πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2006 στο σπίτι του κατηγορούμενου στην περιοχή της Ομόνοιας, όταν πήγαν οι δυο τους έπειτα από συνάντησή τους σε μπαρ, στο οποίο εργαζόταν ο κατηγορούμενος και ο αδελφός τού θύματος.

Από την άλλη πλευρά ο Νικόλας Στραβοπόδης μέσω των εγγράφων εξηγήσεων αλλά και αποκλειστικής συνέντευξης στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» κάνει λόγο για συναινετική ερωτική συνεύρεση η οποία φέρεται να έλαβε χώρα το 2004. Μάλιστα τα επίσημα έγγραφα που προσκόμισε φέρονται να αποδεικνύουν ότι το μαγαζί στο οποίο έγινε η γνωριμία και εργαζόταν ο ηθοποιός είχε κλείσει από το Μάρτιο του 2005, ενώ εκείνος είχε σταματήσει να εργάζεται από τον Δεκέμβριο του 2004.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται σε Τακτικό Ανακριτή, προκειμένου να διενεργήσει κύρια ανάκριση.

Πηγές: dikastikoreportaz.gr, news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση