Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια στην πλατεία μετά από ελέγχους της αστυνομίας - Καταγγελίες για αστυνομική βία [εικόνες - βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 19:57 Νέα Σμύρνη: Επεισόδια στην πλατεία μετά από ελέγχους της αστυνομίας - Καταγγελίες για αστυνομική βία [εικόνες - βίντεο]

Πορεία πολιτών προς το Α.Τ Νέας Σμύρνης μετά τα επεισόδια στην πλατεία. Ενταση μετά από ελέγχους της ΔΙ.ΑΣ. 11 προσαγωγές από την αστυνομία. Καταγγελίες για αστυνομική βία.

Επεισόδια ξέσπασαν στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν ελέγχους για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Εκείνη την ώρα, στην πλατεία βρίσκοταν δεκάδες πολίτες και οικογένειες, οι οποίοι αντέδρασαν και επιτέθηκαν λεκτικά στους αστυνομικούς. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που αντιδρούσαν στον έλεγχο, ενώ ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο, τους αποδοκίμαζε.

 

 

Η εκδοχή της Αστυνομίας με την ανακοίνωσή της:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Νέα Σμύρνη επεισόδια
Η εκδοχή της συλλογικότητας "Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη":

Αντίθετα με τα όσα παρουσιάζουν τα καθεστωτικά μίντια περί δήθεν "ενέδρας κι επίθεσης", σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Σήμερα γύρω στις 15:00, μια οικογένεια με 5 - 6 άτομα αγόρασε καφέ για να κάνει την βόλτα της στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Εμφανίστηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τους γράψουν πρόστιμα. Η οικογένεια διαμαρτυρήθηκε, ενώ περίοικοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν.

Τότε όσοι βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια δέχτηκαν άγρια βίαιη επίθεση από άλλους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ (10 με 15 μηχανές) που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς καμία αφορμή. Τελικά αποχώρησαν μόνο μετά από διαταγή στον ασύρματο ότι "στο σημείο υπάρχουν παιδιά".

Η καταστολή έχει φύγει από κάθε έλεγχο, ενώ τα κυβερνητικά Fake news προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτές οι εικόνες να γίνουν καθημερινότητα!

#ΜένουμεΕνεργοί

 

 

Νέα Σμύρνη επεισόδια

 

 

Νέα Σμύρνη επεισόδια

 

 

Πορεία προς το αστυνομικό τμήμα - Χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια

Στη συνέχεια, πολίτες που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία, ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης. Κάτοικοι της περιοχής χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους διαδηλωτές.

Η Αστυνομία διέλυσε την πορεία στο ύψος της πλατείας, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Νέα Σμύρνη επεισόδια
Νέα Σμύρνη επεισόδια

 

 

Νέα Σμύρνη Αστυνομία
Νέα Σμύρνη επεισόδια

Κατά τα επεισόδια έγιναν και 11 προσαγωγές.

Νέα Σμύρνη επεισόδια

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

"Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι "ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών" και τονίζει πως "όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες".

"Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα", σημειώνει.

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Επιλογή Μητσοτάκη η καταστολή

"Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις .Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Ν.Σμύρνη σοκάρουν", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και προσθέτει:

"Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτακη. Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλατη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή".

πηγή: thetoc.gr