Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 10:02 Νέα Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς

Μαυροειδάκος (ΘΕΜΑ 104,6): Κακώς βρέθηκε η ΔΙΑΣ στην πλατεία - Πώς ξεκίνησαν όλα - Έρευνα διέταξε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τους λόγους για τους οποίους μια απλή επιχείρηση ελέγχου για παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορωνοϊού, εξελίχθηκε με επεισοδιακό τρόπο, αναζητούν οι επιτελείς της ελληνικής Αστυνομίας. Οι βασικοι παράμετροι, έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής, την ύπαρξη δεκάδων καταγγελιών αλλά και μια υπερβολική αντίδραση ορισμένων αστυνομικών, που ξεπερνά τα όρια και έχει καταγραφεί σε δεκάδες βίντεο που ανέβηκαν στα social media και φυσικα τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Δείτε το βίντεο: 

 

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Νέα Σμύρνης. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη, καθώς σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται αστυνομικός να ξυλοκοπεί άγρια πολίτη παρόλο που αυτός δεν φέρει αντίσταση.

Την έρευνα θα εποπτεύει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης της εισαγγελίας Νίκος Ορνεράκης.

Της Άννας Κανδύλη - enikos.gr

protothema.gr