Πέθανε βρέφος 37 ημερών από κορονοϊό στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 18:06 Πέθανε βρέφος 37 ημερών από κορονοϊό στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην χώρα μας, είναι δυστυχώς ένα βρέφος 37 ημερών. Το μωράκι κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Για το συγκεκριμένο βρέφος είχε μιλήσει βαθιά συγκινημένος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Το βρέφος μόλις 37 ημερών ήταν διασωληνωμένο και έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από κορωνοϊό. Το μωράκι πέθανε τα ξημερώματα παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού να το κρατήσουν στην ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωράκι ήταν από την αρχή σε πολύ άσχημη κατάσταση και δυστυχώς δεν εμφάνισε βελτίωση, όσο καιρό νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου. Το βράδυ της Κυριακής η κατάστασή του ξεκίνησε να επιβαρύνεται με ραγδαίο ρυθμό. Πρώτα χτυπήθηκε η καρδιά και μετά τα νεφρά με αποτέλεσμα το βρέφος να χάσει τη ζωή του από πολυοργανική ανεπάρκεια. Ήταν πρωτοπαθές περιστατικό- δηλαδή η λοίμωξη από την οποία χτυπήθηκε και έχασε τη ζωή του ήταν ο κορωνοϊός. Είχε διασωληνωθεί όταν ήταν 20 ημερών και ήταν το μωρό στο οποίο είχε αναφερθεί συγκινημένος προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση