Πολιτική σύγκρουση για την αστυνομική βία: Βολές κυβέρνησης σε ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στις "πλατείες νεοαγανακτισμένων"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 09:29 Πολιτική σύγκρουση για την αστυνομική βία: Βολές κυβέρνησης σε ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στις "πλατείες νεοαγανακτισμένων"

Το περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης πυροδότησε την σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να παραδέχεται πως οι "εικόνες ενόχλησαν" και να στρέφει τα βέλη της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως επιχειρεί να δημιουργήσει κοινωνική ένταση.

Στον αντίποδα, η αξιωματική αντιπολίτευση έβαλε στο στόχαστρο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητώντας την αποπομπή του, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα, λόγω της πανδημίας, με το σύστημα υγείας να δέχεται ασφυκτική πίεση, το Μαξίμου βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί την πολιτική εκμετάλλευση των ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα. Αρχικά το έπραξε με την υπόθεση Λιγνάδη και τις χυδαίες αναρτήσεις εναντίον του πρωθυπουργού, συνέχισε με την υπεράσπιση στελεχών του στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα και τώρα με τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

"Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων, όπου υπονομεύονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού", τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο 2012

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας την αποσυσπείρωση που υπάρχει στο κόμμα του, επιδιώκει την πόλωση του κλίματος επιστρέφοντας στις επικοινωνιακές τακτικές του 2012 με στόχο να διχάσει την κοινωνία. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συγκεκριμένο αντιπολιτευτικό αφήγημα, επιβεβαιώνεται από την στάση του στο ζήτημα της πανδημίας, καθώς από την μία πλευρά ζητά ελέγχους και από την άλλη καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια και για τον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει σε ποια πλευρά της ρητορικής είναι. Από τη μια, ψέγει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και την ελλιπή, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, διενέργεια των ελέγχων και από την άλλη, όταν γίνονται έλεγχοι, σπεύδει να καταγγείλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό", είπε ο Αριστοτελία Πελώνη.

Εντολή Χρυσοχοΐδη να "τρέξει" η ΕΔΕ

Στο Μαξίμου τονίζουν ότι η διερεύνηση της υπόθεσης δεν πρόκειται να μείνει στα χαρτιά και θα αποδοθούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς η ολοκλήρωση της ΕΔΕ προκειμένου να αποτυπωθούν τα όσα συνέβησαν, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης.

"Η αστυνομία, οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλουν οι νόμοι. Η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό", δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τσίπρας: Αυταρχισμός με πρόσχημα τα μέτρα

Με προσωπικές του παρεμβάσεις ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την αστυνομική βία. "Οι πολίτες, μετά από ένα χρόνο σε περιορισμό, δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης να παραβιάζουν συστηματικά τα μέτρα και την ίδια στιγμή να εξαπολύεται πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους για μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς", σημειώνει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε, σημειώνοντας ότι "τα περιστατικά βίας που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, μας γεμίζουν όλους αποτροπιασμό και μεγάλη ανησυχία για το προς τα πού πηγαίνουμε".

Την έντονη αντίδραση της για τα κρούσματα αστυνομικής βίας εξέφρασε και η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διχάζει και προκαλεί την κοινωνία με τον αυταρχισμό της. "Η δημόσια ζωή επιβάλλεται να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας. Και αυτό είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης. Ας την αναλάβει", τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση