Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Σμύρνη: Οι δικηγόροι ζητούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που έδειραν πολίτη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 12:36 Νέα Σμύρνη: Οι δικηγόροι ζητούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που έδειραν πολίτη

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ζητά να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη θα είναι, σύμφωνα με τους δικηγόρους, «ελάχιστη ένδειξη της μηδενικής ανοχής της Πολιτείας σε τέτοιου είδους φαινόμενα και της πρόληψης παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον».

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή σε σημερινή (09.03.2021) ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η συμπεριφορά αυτή των αστυνομικών οργάνων, καθ’ υπέρβαση των νόμιμων καθηκόντων τους, προσβάλλει το δημοκρατικό φρόνιμα του λαού μας, αντίκειται στον θεσμικό ρόλο της αστυνομικής δύναμης και αποστέλλει λανθασμένο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία γι’ αυτόν και απάδει του Κράτους Δικαίου και της δημοκρατικής λειτουργίας μίας ευνομούμενης ευρωπαϊκής πολιτείας».

Και προσθέτει: «Ο σεβασμός και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και των συνταγματικών ελευθεριών, αλλά και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Η απρόκλητη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου προς την απούσα μητέρα συναδέλφου, συνταξιούχο δικηγόρο, είναι αδιανόητη και με έντονη κοινωνική απαξία».

Πηγή: newsit.gr