Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής: "Επιστρατεύουν" και το Άγιοι Ανάργυροι για ασθενείς με κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 15:59 Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής: "Επιστρατεύουν" και το Άγιοι Ανάργυροι για ασθενείς με κορωνοϊό

Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ - Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου - Πληρότητα έως 95% στις ΜΕΘ της Αττικής - Για ασθενείς με κορωνοϊό και το Άγ. Ανάργυροι.

Μετά το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, και το ογκολογικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι μετατρέπεται σύμφωνα με τις πληροφορίες σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid, μια κίνηση ενδεικτική της μεγάλης πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ και ειδικά τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Πληρότητα έως 95% στις ΜΕΘ της Αττικής

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, καταγράφονται πληρότητες σε ΜΕΘ που αγγίζουν το 95%.

Σήμερα στις 2:30 ξεκίνησε εφημερία το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μέχρι τις 8:00 αύριο το πρωί.

Από αύριο και το Ερρίκος Ντυνάν μπαίνει στο σύστημα εφημεριών, το οποίο θα αντικαταστήσει το Σισμανόγλειο.

Επίσης, μπορούν να αναπτυχθούν 170 επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ με φορητό εξοπλισμό.

Για πρώτη φορά ιδιωτικά νοσοκομεία στη μάχη της πανδημίας

Το πρωί έγινε γνωστό ότι το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ παραχωρούνται για πρώτη φορά στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία περιστατικών Covid στην Αττική, μαζί με το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και κάθε είδους προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: "Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις".

Οι δύο ιδιωτικές κλινικές

Και η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας συνεχίζει:

"Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.
Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του ομίλου Ιατρικό Αθηνών, έχει ήδη αρχίσει η μεταφορά ασθενών που νοσηλεύονταν στην κλινική του Περιστερίου προς άλλες κλινικές του ίδιου ομίλου, προκειμένου την Πέμπτη να υποδεχθούν τους πρώτους ασθενείς με κορονοϊό.

Θα διατεθούν 6 κλίνες ΜΕΘ και 70 κλίνες συνολικά.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση