Eπιχείρηση εκκένωσης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο - 33 προσαγωγές από την αστυνομία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 09:45 Eπιχείρηση εκκένωσης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο - 33 προσαγωγές από την αστυνομία

Κλειστοί παραμένουν από αστυνομικούς οι γύρω δρόμοι - Δείτε βίντεο

Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετάει πάνω από το σημείο.

Από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη επέμβαση, παρουσία Εισαγγελέα, στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση του κτιρίου της Πρυτανείας που τελεί υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου. Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν γίνει πάνω από 33 προσαγωγές εκ των οποίων οι μισοί δεν είναι καν φοιτητές, ενώ σύμφωνα με την εκδοχή των αστυνομικών, δεν έγινε άσκηση βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. 

Η οδός Εγνατία και οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας. Γι αυτό και οι ίδιοι καλούσαν τον κόσμο να προσέλθει για τη στήριξη της κατάληψης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι φοιτητές αποφάσισαν την χθες Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος μετά από 17 ημέρες.

Οι φοιτητές σύμφωνα με την απόφασή τους θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές φαίνεται ότι αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Πηγές: Thestival.gr, GRtimes,  thesstoday.gr, protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση