Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Μολότοφ, πετροπόλεμος και χημικά κέντρο της πόλης [Εικόνες - Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 15:56 Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Μολότοφ, πετροπόλεμος και χημικά κέντρο της πόλης [Εικόνες - Βίντεο]

Επεισόδια μεταξύ δυνάμεων της Αστυνομίας και διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ, σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκη, με πετροπόλεμο και ρίψη χημικών.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ και όπως θα δείτε στις εικόνες και τα βίντεο του Thestival.gr, μετά τη λήξη της πορείας ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες προς άντρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι στην οδό Εγνατία. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απάντησαν με ρίψη χημικών ενώ ακουλούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους για τη σύλληψη των δραστών.

Είχε προηγηθεί πορεία στο κέντρο της πόλης από διαμαρτυρόμενους για την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα ξημερώματα, άγνωστοι είχαν ρίξει αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου επί της οδού Δωδεκανήσου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη σκοπιά του τμήματος, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Οι δράστες αναζητούνται.

Εκκένωση κατάληψης ΑΠΘ: 33 προσαγωγές, 16 συλλήψεις - Μόνο οι 19 φοιτητές

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 33 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης του ΑΠΘ.

Ελέυθεροι οι συλληφθέντες

Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, προσήχθησαν συγκεκριμένα συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 Έλληνες και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 16 συλληφθέντες κατά τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά το αδίκημα της παράνομης παραμονής σε δημόσια υπηρεσία (168 παρ. 1 ΠΚ).

Λόγω των περιορισμών για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η εισαγγελική Αρχή αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι. Όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στην εισαγγελία θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

Πηγές: Thestival.gr, thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση