Κορωνοϊός - Live: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει την παράταση του lockdown

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 18:16 Κορωνοϊός - Live: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει την παράταση του lockdown

Η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό

Σε εξέλιξη είναι η σημερινή επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ "Αττικόν", Βάνα Παπαευαγγέλου, και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στη σημερινή ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Αρχικά, η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, λέγοντας πως το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται σε πολλές μεγάλες πόλεις, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4% που θεωρείται το πράσινο όριο, ενώ μίλησε και για περιοχές στις οποίες έφτασε ακόμη και το 7%.

"Τις τελευταίες δύο μέρες, οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 500", είπε, ενώ τόνισε πως μόνο στην Αττική έγιναν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 2.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Διχασμένη η επιτροπή λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα της αγοράς στις 22 Μαρτίου - Πιθανή η επιστροφή του click away

Tα επιδημιολογικά δεδομένα απομακρύνουν από τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου που επιθυμεί αγορά και κυβέρνηση.

Λόγω του ισχυρού φορτίου που παρουσιάζει η Αττική, όπως έγινε γνωστό, στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων επικράτησε διχογνωμία για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 Μαρτίου, με την παράταση του lockdown μέχρι το τέλος του Μάρτη να θεωρείται η πιθανότερη εξέλιξη.

Η επιτροπή ωστόσο φέρεται να αντιπρότεινε τα καταστήματα να ανοίξουν στις 22 Μαρτίου με click away.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του THETOC την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το υπουργείο Ανάπτυξης.

καταστηματα

Τα σενάρια που είχαν τεθεί στο τραπέζι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη ήταν δύο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων.

Το πρώτο σενάριο έκανε λόγο για άνοιγμα της αγοράς στις 22 Μαρτίου για όλα τα εμπορικά καταστήματα, με περιορισμούς στις κόκκινες περιοχές.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο ήταν και το επικρατέστερο, αφορούσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου χωρίς περιορισμούς, αλλά με SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032 με τρίωρο χρονικό περιορισμό για τους καταναλωτές και με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε μιλήσει και άνοιγμα της εστίασης τον Απρίλιο μόνο για όσα καταστήματα διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση