Καταθέσεις αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους: «Σκοτώστε τον, ψόφα κ@@@μπατσε»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 20:44 Καταθέσεις αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους: «Σκοτώστε τον, ψόφα κ@@@μπατσε»

Οι περιγραφές για το πώς οι διαδηλωτές ξυλοκόπησαν τον άνδρα της ομάδας «ΔΡΑΣΗ»

Στη συγκλονιστική στιγμή που το πλήθος τους κύκλωσε και «ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του» τον συνάδελφο του, ειδικό φρουρό που στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια αναφέρθηκε στην κατάθεση του ο οδηγός της μοτοσικλέτας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός αστυνομικός περιέγραψε πως το δίκυκλο που οδηγούσε ήταν το τελευταίο της ομάδας που, ουσιαστικά, παγιδεύτηκε με αποτέλεσμα να παραμείνει στάσιμο με το πλήθος να τους περικυκλώνει. «Ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου ειδικό φρουρό με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα» ανέφερε ο αστυνομικός στην κατάθεση του κάνοντας λόγο για σφοδρές επιθέσεις που τους υποχρέωσαν να απομακρυνθούν για να καταφέρουν να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν στο σημείο που ο συνάδελφος τους ξυλοκοπήθηκε.

«Είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον για να τον χτυπήσουν και έλεγαν: «Σκοτώστε τον, γ@@@@@@ τον». Είδα επίσης πολλά άτομα που δεν μπορούσα να τα μετρήσω να χτυπούν με τα χέρια τους με τα πόδια τους με σιδερόβεργες και πέτρες το συνάδελφό μου που ήταν πεσμένος στο έδαφος» είπε, με συνάδελφό του να κάνει πανομοιότυπη σοκαριστική περιγραφή.

«Είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να χτυπήσουν τον συνάδελφό μου. Είδα άτομα, που δεν προλάβαινα να μετρήσω, να είναι όρθιοι πάνω από το συνάδελφό μου που εκείνη τη στιγμή ήταν στο έδαφος και να τον χτυπάνε με τα χέρια, τα πόδια, με βέργες, με κοντάρια, με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του. Βγάλανε το κράνος ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα. Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν ο ένας τον άλλον: “Γ@@@@@@ τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κωλόμπατσε”» ανέφερε ο ειδικός φρουρός.

Ένας ακόμη αστυνομικός στην κατάθεση του αναφέρεται σε 500 άτομα τα οποία, όπως λέει, ξεχώρισαν από το πλήθος των 1.500 ατόμων.

«Ήταν ολόιδιοι, λέγανε τα ίδια συνθήματα και βρισιές, φέρανε τα ίδια αντικείμενα στα χέρια τους, είχαν στο σύνολό τους καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και εκδήλωναν επιθέσεις σε διμοιρία της ΥΑΤ ρίχνοντας ναυτικές φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, πέτρες μάρμαρα και μεταλλικές βέργες» περιέγραψε σημειώνοντας πως ένας άνδρας ξεχώριζε.

«Ένας από αυτούς ήταν ένας άνδρας που φορούσε μαύρο παντελόνι μαύρη ζακέτα με κουκούλα και παπούτσια λευκά. Έριχνε βόμβες μολότοφ και πέτρες τις οποίες έβγαζε από σακίδιο που έφερε ο διπλανός συνεργός του» είπε και πρόσθεσε πως την ώρα που τον καταδίωξαν εκείνος «απτόητος πήρε ένα σπασμένο κοντάρι από το έδαφος και κραδαίνοντας το με τα χέρια του το κουνούσε απειλητικά στον αέρα προς το μέρος μας».

Ο αστυνομικός καταθέτει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας τραυμάτισε έναν συνάδελφο του, υπαστυνόμο και πως ακόμη και όταν κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τον συλλάβουν «προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις με τα χέρια και τα πόδια του να ξεφύγει».

Την εικόνα ενός πεδίου μάχης δίνει και ένας ακόμη αστυνομικός ο οποίος περιγράφει επίθεση από εκατοντάδες άτομα τόσο σε δυνάμεις και διερχόμενα οχήματα στη Λεωφόρο Συγγρού με φωτοβολίδες όσο και προς το κτίριο που βρίσκεται το πρατήριο καυσίμων της αστυνομίας στην απέναντι πλευρά της Συγγρού.

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση