Νέα Σμύρνη: Ο κουνιάδος του "Ινδιάνου" εξηγεί on camera πώς τον "'έκαψε" - Τι αποκάλυψε για τον "Πόντιο" [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 22:34 Νέα Σμύρνη: Ο κουνιάδος του "Ινδιάνου" εξηγεί on camera πώς τον "'έκαψε" - Τι αποκάλυψε για τον "Πόντιο" [Βίντεο]

Ο πρώην κουνιάδος του "Ινδιάνου" μίλησε στην τηλεοπτική κάμερα, αποκαλύπτοντας τι είπε μόλις είδε τον 30χρονο στη Νέα Σμύρνη

Στην κάμερα του Open μίλησε ο μάρτυρας που με την κατάθεσή του "έκαψε" τον 30χρονο που έριξε από το μηχανάκι τον αστυνομικό, λίγο πριν τον άγριο ξυλοδαρμό του στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Ο 58χρονος μάρτυρας ήταν σε κοντινή απόσταση τη στιγμή που ο "Ινδιάνος" προέβη στο "σπριντ" της επίθεσης εναντίον του 27χρονου αστυνομικού, για να ακολουθήσει ο άγριος ξυλοδαρμός του. Μαζί με τον 30χρονο, ο μάρτυρας αναγνώρισε και έναν φίλο του που τον αποκαλούσε "Πόντιο", που συμμετείχε και αυτός στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Ο πρώην κουνιάδος του "Ινδιάνου" μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, αποκαλύπτοντας ότι μόλις είδε τον 30χρονο στη Νέα Σμύρνη του είπε "μην κάνεις τίποτα" και στη συνέχεια τους είδε να "φοράνε κουκούλες" και να "φεύγουν όλοι μαζί και τον ρίχνουν κάτω (σ.σ. τον αστυνομικό) και αρχίσαν να του ρίχνουν μπουνιές και κλωτσιές".

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος "του είπα (σ.σ. του 30χρονου) μην κάνεις επεισόδια". Αναφέρθηκε και στα ρούχα που φορούσε ο 30χρονος λέγοντας ότι "φοράει χακί μπουφάν με στάμπα και ο φίλος του άσπρο μπουφάν".

"Γιατί θα με δώσεις;"

Στην ένορκη κατάθεσή του ο 58χρονος αναφέρει για το επίμαχο χρονικό διάστημα της επίθεσης: "Εργάζομαι ως ελαιοχρωματιστής τα τελευταία 20 χρόνια. Στις 9 Μαρτίου είχα ραντεβού στην Πλατεία Νέας Σμύρνης με έναν άνδρα με όνομα Ηλίας για να του βάψω το σπίτι. Είχαμε κανονίσει να βρεθούμε στις 18:00. Του είχα πει τι ρούχα φοράω για να με αναγνωρίσει γιατί δεν γνωριζόμασταν. Βρεθήκαμε στις 18:30, συζητήσαμε και αφού δεν καταλήξαμε σε συνεργασία, αποχωρήσαμε.

Όταν έφυγα και καθώς προχωρούσα προς τη Λ. Συγγρού για να πάρω λεωφορείο, αντιλήφθηκα έντονη παρουσία ατόμων στην περιοχή και υπέθεσα πως ίσως επρόκειτο να λάβει χώρα κάποια συγκέντρωση, γεγονός που αν ήξερα θα ακύρωνα το επαγγελματικό ραντεβού μου, για να αποφύγω τυχόν ταλαιπωρία.

Καθώς προχωρούσα είδα τον αδερφό της εν διαστάσει γυναίκας μου ο οποίος λέγεται Α………. Μ…………, ο οποίος μένει στη Μαγούλα Αττικής στην οδό Δ…….. . Τον ρώτησα ‘τι κάνεις εδώ ρε Α……… θα κάνετε επεισόδια;’ Εκείνος μου απάντησε ‘γιατί, θα με δώσεις;’ Και εγώ του απάντησα ‘ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς’. Αμέσως μετά άκουσα να φωνάζει κάποιος από το πλήθος ότι ‘έρχονται οι αστυνομικοί με τα παπάκια’ και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φθάνοντας από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό.

Ο Α……… φόραγε σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας. Εγώ φοβήθηκα και έφυγα με λεωφορείο για το σπίτι μου.

Την επόμενη μέρα είδα σε μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, βίντεο από τα επεισόδια στο οποίο φαίνονται ο Α……….. με γυρισμένη πλάτη που φορούσε το χακί μπουφάν που σας είπα καθώς και ένα άτομο με άσπρο μπουφάν, το οποίο συμμετέχει και αυτό στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το δεύτερο άτομο είναι φίλος του Α………., τον αποκαλεί ‘Πόντιο’. Το εν λόγω άτομο, βρισκόταν δίπλα στον Α……….. όταν είχαμε την στιχομυθία που περιέγραψα παραπάνω".

Ο συνήγορος του 30χρονου, κ. Παύλος Σαράκης, αναφέρει ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι με τον αυτόπτη μάρτυρα έχουν σοβαρές προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, ισχυρίζεται επίσης, ότι δεν πήγε ποτέ στη Νέα Σμύρνη, ότι ήταν στην εργασία του και μετά σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός μπορεί να επιβεβαιωθεί όπως δηλώνει ο κ. Σαράκης από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό του GPS το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την "τράπεζα" δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έχουν ακόμη 10 υπόπτους για συμμετοχή στην επίθεση, με δύο από αυτούς να έχουν ταυτοποιηθεί, και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ο Ανακριτής, να υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Μασόβκα και οπαδός

Τα στίγματα εκπομπής των κινητών τους τηλεφώνων το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης των επεισοδίων και της επίθεσης στον αστυνομικό, διαδικτυακές και τηλεφωνικές επικοινωνίες, προκάλεσαν δύο ακόμη συλλήψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό του στη Νέα Σμύρνη, ανεβάζοντας, μέχρι στιγμής, τον συνολικό αριθμό σε τέσσερις, που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα παραπάνω στοιχεία, που συγκέντρωσαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φέρεται να τους τοποθετούν χρονικά στον χώρο των επεισοδίων, στο σημείο της επίθεσης στον αστυνομικό, όπως επίσης ότι πήγαν και έφυγαν μαζί. Οι δύο κατηγορούμενοι ήταν σε ηλεκτρονική και φυσική επιτήρηση μετά την παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στις 11 Φεβρουαρίου 2021, όταν είχε συλληφθεί ο 22χρονος.

Τότε είχε κατηγορηθεί μαζί με ένα ακόμη άτομο για πέντε επιπλέον ενέργειες της αναρχικής συλλογικότητας. Ο 22χρονος έχει φοιτήσει σε σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και παρουσιάζεται από τους αστυνομικούς ως ο "θεωρητικός" της αναρχικής συλλογικότητας.

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας συνελήφθη και ένας 23χρονος φίλος του στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος φέρεται να είναι οπαδός ομάδας. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και κάνουν λόγο για κάποια μηνύματα που αντάλλαξαν τα οποία υποστηρίζουν πως δεν αποδεικνύουν την παρουσία τους στο χώρο και την συμμετοχή τους στην επίθεση. Σε κατ’ οίκον έρευνες οι αστυνομικοί κατάσχεσαν υπολογιστές, usb και άλλα ψηφιακά πειστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξερεύνηση.

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά του 22χρονου και του 23χρονου που φέρονται να ενεπλάκησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση