Κικίλιας: Αν δεν ανταποκριθούν ιδιώτες γιατροί θα εισηγηθώ την επίταξή τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 09:10 Κικίλιας: Αν δεν ανταποκριθούν ιδιώτες γιατροί θα εισηγηθώ την επίταξή τους

Νέα έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στη δύσκολη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού και να στηρίξουν το ΕΣΥ, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέροντας ότι αναμένει τις επόμενες 48 ώρες "να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης".

Πρόκειται για γιατρούς πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, όπως είπε. "Σε διαφορετική περίπτωση και αν τουλάχιστον 200 γιατροί των ως άνω ειδικοτήτων δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας τη λήψη του μέτρου της επίταξης υπηρεσιών γιατρών των ανωτέρω ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ", είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

"Όπως ξέρετε μαζί με τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων της χώρας έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς να συνδράμουν σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ. Είναι μάχη για την ανθρώπινη ζωή. Το ζητάω και σήμερα. Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται και έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση και αν τουλάχιστον 200 γιατροί των ως άνω ειδικοτήτων δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας τη λήψη του μέτρου της επίταξης υπηρεσιών γιατρών των ανωτέρω ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας είχε σημειώσει ότι επιβεβαιώνεται σήμερα με τα 3.465 νέα κρούσματα κορωνοϊού ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή εξέλιξης της νόσου και ο αριθμός κρουσμάτων πιστοποιεί την κατάσταση έκτακτου ανάγκης σχετικά με το ΕΣΥ. Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, διαβεβαίωσε και ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας χαρακτηριστικά όλη η Ελλάδα γίνεται ενιαία υγειονομική περιφέρεια και όπου χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές σε όμορους νομούς και αεροδιακομιδές. Παράλληλα επισήμανε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Σημείωσε ότι στην Αττική σήμερα λειτουργούν 381 κλίνες ΜΕΘ covid και 2.961 απλές κλίνες. "Το χειρότερο σενάριο ακολούθησε η διασπορά της νόσου", είπε ο υπουργός. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας όπως σημείωσε, και παραχωρεί 550 κλίνες. Συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι 650. Επίσης το Νοσοκομείο Ερυθρός μετατρέπεται σε covid ενώ το 251 Γ.Ν. Αεροπορίας ενσωματώνεται στο ΕΣΥ. Το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και γίνονται τεράστιες προσπάθειες ενίσχυσής του κατέληξε.

 

 

Πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση