Επίσημο: Στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου ο Ρώσος πρωθυπουργός Μισούστιν - Μαζί με Μακρόν και Κάρολο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 21:44 Επίσημο: Στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου ο Ρώσος πρωθυπουργός Μισούστιν - Μαζί με Μακρόν και Κάρολο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα

Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 24 Μαρτίου με την ευκαιρία του διήμερου εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Μισούστιν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Στην Αθήνα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αναμένεται να μεταβούν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με έφιππους, παραδοσιακές πολεμικές στολές και Rafale

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και αφορούν τόσο το εορταστικό μέρος της παρέλασης αλλά και την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ήδη στις πρόβες που γίνονται σε διάφορα στρατόπεδα εφαρμόζονται πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε μεγάλη σύσκεψη που θα γίνει στα τέλη της εβδομάδας. Η παρέλαση θα γίνει στο Σύνταγμα αλλά χωρίς την παρουσία πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σχεδιάζεται η συγκρότηση φάλαγγας ιστορικών τμημάτων που θα προηγηθεί της παρέλασης και στην κορυφή της θα βρίσκονται τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης.

Θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Στον αττικό ουρανό θα πετάξουν Rafale, ενδεχομένως και αμερικανικά αεροσκάφη, ενώ για πρώτη φορά θα κάνουν την εμφάνισή τους τα ελικόπτερα kiowa του στρατού ξηράς.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση