Κορωνοϊός: Θέμα ωρών η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών - Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη Κικίλια με τους Ιατρικούς Συλλόγους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 16:45 Κορωνοϊός: Θέμα ωρών η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών - Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη Κικίλια με τους Ιατρικούς Συλλόγους

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Βασίλη Κικίλια με τους Ιατρικούς Συλλόγους, με τα δεδομένα να δείχνουν επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Xωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, σχετικά με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιδιώτες γιατρούς, με την επίταξη ιδιωτών γιατρών να αποτελεί πλέον θέμα ωρών.

Ο υπουργός Υγείας άκουσε τις προτάσεις των συλλόγων για ενίσχυση του ΕΣΥ όμως δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Αργότερα, ακουλούθησε σύσκεψη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τη συμμετοχή των προέδρων Ιατρικών Συλλόγων. Η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά μέχρι το απόγευμα, ενώ ιδιαίτερος αναβρασμός υπάρχει στις τάξεις των γιατρών. Η εκτίμηση και των ίδιων, είναι πως η επιστράτευση θα αποφασιστεί μέχρι το βράδυ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή μόνο 53 γιατροί.

Τι προβλέπει το σχέδιο της επίταξης

Το πλαίσιο της επίταξης των ιδιωτών γιατρών που καλούνται υποχρεωτικά πλέον να προσφέρουν τις υπηρεσίες του, ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα Υγείας και τη μάχη των συναδέλφων τους κατά του κορονοϊού στα δημόσια νοσοκομεία, προετοιμάζειαπό την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.

Ο κύβος για την επίταξη φαίνεται πως ερρίφθη μετά και τη συνάντηση του Βασίλη Κικίλια με τους Ιατρικούς Συλλόγους και, σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονείται, θα κληθούν στα δημόσια νοσοκομεία ιδιώτες γιατροί της Αθήνας με ειδικότητες όπως πνευμονολόγοι και παθολόγοι. Πρόκειται για την εφαρμογή του τελεσίγραφου των 46 ωρών που είχε δώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η απόφαση φαίνεται να μην αλλάζει καθώς στην έκκληση του υπουργού ανταποκριθεί ελάχιστοι ιδιώτες γιατροί. Το μήνυμα του υπουργού την Τετάρτη ήταν ξεκάθαρο: "Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία" είπε και πρόσθεσε: "Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση