Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονίζει η κατάθεση των δύο ανήλικων αθλητριών για τον παράγοντα της κολύμβησης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 12:17 Συγκλονίζει η κατάθεση των δύο ανήλικων αθλητριών για τον παράγοντα της κολύμβησης

Με απόλυτα μελετημένη μέθοδο και προχωρώντας βήμα-βήμα, ο 74χρονος πρώην παράγοντας συλλόγου κολύμβησης της δυτικής Αττικής κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών των θυμάτων του και στη συνέχεια να ασελγεί στις ανήλικες αθλήτριες.

Οι καταθέσεις των δύο κοριτσιών, 17 ετών σήμερα, 10 ετών όταν βρέθηκαν στα «δίχτυα» του ηλικιωμένου παιδόφιλου, κυριολεκτικά συγκλονίζουν, καθώς εκτός όλων των άλλων διαφαίνεται και η μέθοδός του να δημιουργήσει ενοχές στα παιδιά, προκειμένου να κρατούν ως μυστικό τα όσα βίωσαν εξαιτίας του.

Τα δύο κορίτσια που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, πριν από 7 χρόνια, από τον 74χρονο σήμερα παράγοντα συλλόγου κολύμβησης, στις καταθέσεις που έδωσαν στους ψυχολόγους αλλά και στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ., ξετύλιξαν κάθε πτυχή του σχεδίου του ηλικιωμένου άνδρα, προκειμένου να τα παρασύρει στο διαμέρισμά του.

«Έκανε παρέα με τους γονείς μου στις κερκίδες του κολυμβητηρίου, όσο εμείς κάναμε προπόνηση στην πισίνα. Οι γονείς μου τον εκτιμούσαν και πίστευαν πως ο άνθρωπος αυτός θέλει πραγματικά να βοηθήσει τα παιδιά να εξελιχθούν ως αθλητές», λέει η μία από τις δύο κοπέλες που έπεσαν στα «δίχτυα» του παιδόφιλου.

«Ερχόταν και σε εμάς, μόλις τελειώναμε την προπόνηση, και μας μιλούσε για τα μαγιό που φορούσαμε, αλλά και το πώς πρέπει να είναι το σώμα μας, όταν πια θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πρωταθλητισμό. Έτσι έβρισκε την ευκαιρία να μας ακουμπά. Ήταν ένας άνθρωπος που όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν και δεν πήγαινε το μυαλό μας πως θέλει να κάνει κακό». Όταν ο 74χρονος σήμερα πρώην παράγοντας είχε εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των κοριτσιών, αλλά και των γονέων τους, άρχισε να προσπαθεί να τα παρασύρει στο διαμέρισμά του, ενώ προσφερόταν να τα μεταφέρει και να τα επιστρέψει από το κολυμβητήριο της γειτονιάς, αφού και ο ίδιος καθημερινά πήγαινε εκεί, τόσο ως παράγοντας όσο και ως «προστάτης» ανηλίκου, καθώς φέρεται να μετέφερε για προπόνηση και τον ανήλικο εγγονό της συμβίας του, εκείνη την εποχή.

Του Θεοδόση Πάνου,

Πηγή: enikos.gr