Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των θυμάτων του μαϊμού αστυνομικού - βιαστή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 16:53 Θεσσαλονίκη: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των θυμάτων του μαϊμού αστυνομικού - βιαστή (φωτο intime)

Αποφυλακίστηκε μόλις στις 2-2-2021 και άρχισε την δράση του 40 ημέρες μετά. Μέσα σε μια εβδομάδα διέπραξε τρεις βιασμούς.

Παρίστανε τον αστυνομικό της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που έκανε έλεγχο για τον κορωνοϊό και εκ του ασφαλούς έκανε επιθέσεις συνήθως σε ιερόδουλες που έκαναν πιάτσα στο δρόμο. Το newsit.gr, σας παρουσιάζει το σημαντικότερο μέρος από τις καταθέσεις των θυμάτων του. Μια απ’ αυτές που δεν ήταν ιερόδουλος είπε στην αστυνομία:

Μου έβγαλε μαχαίρι

 « …Πέτυχε να με οδηγήσει στην οικία μου προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνα για τυχόν ναρκωτικές ουσίες ή όπλα ενώ παράλληλα μου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο ισχυριζόμενος ότι μετά την έρευνα θα μου τα επέστρεφε. Κατά την άφιξη στο διαμέρισμα αυτός ο  άνδρας με την απειλή μαχαιριού με εξανάγκασε να γδυθώ και ακολούθως προέβη στο βιασμό μου. Μετά την ολοκλήρωση της πράξης κατάφερα να τρέξω έξω φωνάζοντας βοήθεια ενώ ο δράστης ξέφυγε με το όχημά του».

Ήταν πιεστικός και πειστικός

 Η νεαρή γυναίκα μάλιστα περιγράφει με λεπτομέρειες πως «πείστηκε» από τον γιγαντόσωμο άντρα.

«Στην Θεσσαλονίκη εργαζόμουν πριν την κρίση με τον κορονοϊό ως γκαρσόνα σε καφετέρια αλλά από τότε που ξέσπασε η κρίση δεν εργάζομαι παρά μόνο που και που καθαρίζω σπίτια για να βγάζω το ενοίκιο. Στις 20 Μαρτίου έφυγα από το σπίτι μου και επισκέφτηκα τη φίλη μου Μαρία που μένει κοντά στο σταθμό των τρένων στην οδό Μοναστηριού. Από το σπίτι της φίλης μου έφυγα στις 9:00 το βράδυ και για να γυρίσω σπίτι μου περπάτησα για να πάρω το λεωφορείο με κατεύθυνση προς το κέντρο. Λίγο πριν φτάσω στη στάση σταμάτησα δίπλα με ένα μικρό αυτοκίνητο Smart μαύρο χρυσαφί χρώμα, μου μίλησε με ρώτησε αν έχω στείλει μήνυμα για να κυκλοφορώ δηλώνοντας ότι είναι αστυνομικός της ασφαλείας. Εγώ του είπα ότι έχω στείλει μήνυμα και αυτός μου είπε να μπω στο αμάξι για να με πάει στο αστυνομικό τμήμα, εγώ αρχικά δεν μπήκα και τότε βγήκε έξω από το αμάξι, με έπιασε το μπράτσο και με τη βία με έβαλε μέσα στο στη θέση του συνοδηγού».

Και συνεχίζει: «Κατευθυνθήκαμε στην οδό Μοναστηριού και κάποια στιγμή μου άνοιξε την τσάντα για να δει την ταυτότητα και τα στοιχεία μου, βρήκε 300 ευρώ που είχα για το ενοίκιο μου και μου τα πήρε λέγοντας ότι θα τα κρατήσει μέχρι να πάμε στο τμήμα. Με οδήγησε όμως στο σπίτι μου για έρευνα, σαστισμένη όπως ήμουν του έφτιαξα ένα καφέ φραπέ, στη συνέχεια μου ζήτησε να βγάλω τα ρούχα μου για να ψάξει και τότε του είπα πως τις γυναίκες ψάχνουν μόνο γυναίκες και όχι άντρες αστυνομικοί. Τότε έβγαλε από το τσαντάκι το μαύρο που είχε ένα μαχαίρι το άνοιξες και μου είπε: Βγάλε το παντελόνι. Εγώ κατέβασα τη φόρμα που φορούσα και αυτός με απειλούσε με το μαχαίρι με έσπρωξε πάνω στον καναπέ και τότε ήρθε από πίσω φορώντας προφυλακτικό και με μπήκε μέσα μου κανονικά με τη βία ολοκληρώνοντας μία φορά … Μόλις τελείωσε εγώ βρήκα την ευκαιρία να σηκώσω γρήγορα τη φόρμα μου και να τρέξω προς την πόρτα.  Βγήκα στο δρόμο φωνάζοντας βοήθεια …», κατέληξε η γυναίκα-θύμα του.

Βιασμός στα Σφαγεία

Άλλο ένα θύμα του 26 ετών, καταθέτει την εικόνα του να ξεπροβάλει απ’ το παράθυρο του μαύρου Smart αναφέροντας ότι “Με παρέσυρε με το αυτοκίνητό του, αρχικά ως υποψήφιος πελάτης και με οδήγησε στην περιοχή Σφαγεία και εκεί ο άντρας ισχυριζόμενος ότι είναι αστυνομικός απαίτησε να του καταβάλω το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ, ειδάλλως θα με εξανάγκαζε σε γενετήσια πράξη. Με βίασε και μετά μου αφαίρεσε το κινητό μου τηλέφωνο από την τσάντα της ώστε να μην καλέσω την αστυνομία. Αφού με οδήγησε σε σημείο πλησίον του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» ο άντρας μου επέστρεψε στην τσάντα και το κινητό και με  άφησε να φύγω …». 

Ο βιαστής που το 2010, είχε σκοτώσει στη Θεσσαλονίκη τον ψυχίατρο Κωνσταντίνο Ζαφείρη, για να ζήσει τον έρωτά του με την πρώην γυναίκα του 58χρονου, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην οδό Κομνηνών στις Συκιές έξω από την το σπίτι της μητέρας του.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χήτος – Άγγελος Λαμπίδης

Πηγή: newsit.gr