Ηράκλειο: Οικογένεια ξεκληρίστηκε από τον κορωνοϊό - Αρνητής του ιού ο 47χρονος γιος που έφυγε από τη ζωή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 11:27 Ηράκλειο: Οικογένεια ξεκληρίστηκε από τον κορωνοϊό - Αρνητής του ιού ο 47χρονος γιος που έφυγε από τη ζωή

Μια ολόκληρη οικογένεια ξεκλήρισε ο κορωνοϊός στον Ευαγγελισμό του δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Πατέρας, μάνα και γιος δεν τα κατάφεραν με τον τελευταίο να είναι αρνητής του κορωνοϊού και ίσως να είναι αυτός που μετέφερε τον ιό μέσα στην οικογένεια όπως υποστηρίζει η αδερφή του.

Η αδελφή του Μαρία είπε μιλώντας στην εκπομπή TLIVE πως ο Μιχάλης δεν πίστευε πως υπήρχε κορωνοϊός και δεν τηρούσε κανένα απολύτως μέτρο. «Και εγώ κόλλησα κορωνοϊο, αλλά είχα πιο καλή υγεία από τον αδερφό μου. Ο αδερφός μου δεν ήταν και αυτός υγιής. Ο πατέρας μου επίσης έπαθε κορωνοϊό, είχε προβλήματα, αλλά δεν τα αντιμετώπισε. Και κόλλησε και η παπαδιά η μάνα μου. Καταστράφηκε και η μάνα μου. Μία θεία μου αρρώστησε και πήγαινα εγώ στο νοσοκομείο, αλλά μου είπαν οι αποκλειστικές ότι εσύ Μαρία αποκλείεται να το κόλλησες. Γιατί αν το κόλλαγες εσύ, θα το κολλάγαμε και εμείς. Ο αδερφός μου δεν πρόσεχε, δεν φορούσε ούτε μάσκα. Όπου πήγαινε στο Αρκαλοχώρι στο καφενείο δεν φορούσε τίποτα. Ναι ο αδερφός μου ίσως να μετέφερε τον ιό στο σπίτι. Διαλύσαμε όλοι… Είχαμε στο χωριό και άλλα άτομα με κορωνοϊό και άλλους θανάτους. Εγώ είμαι πολύ καλά, αν δεν είχα τη στεναχώρια δεν θα είχα τίποτα. Ο πατέρας μου είχε σάκχαρο  αλλά το ρύθμιζε με την ινσουλίνη. Το σοβαρότερο πρόβλημα ήταν ότι είχε γλαύκωμα και δεν έβλεπε».

Ο ιερέας Νικόλαος Μαραγκάκης ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο χωριό και ακολούθησε ο γιος του και η σύζυγος του καθώς και ένα ακόμα συγγενικό τους πρόσωπο.

Μάλιστα τα κρούσματα που είχαν εμφανιστεί στην οικογένεια είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο χωριό. Γεγονός που οδήγησε τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στις 18 του περασμένου μήνα στον Ευαγγελισμό, για τη διενέργεια rapid tests στους κατοίκους του χωριού σύμφωνα με το creta24.gr. 

Επί περίπου έναν και πλέον μήνα, πάλευαν στο νοσοκομείο να καταφέρουν να νικήσουν τον ιό. Δυστυχώς όμως το προχωρημένο της ηλικίας για το ζευγάρι ήταν επιβαρυντικός παράγοντας ενώ και ο γιος νοσηλευόταν σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ.

Η 86χρονη Βασιλεία Μαραγκάκη ήταν η πρώτη από την οικογένεια που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στις 3 Μαρτίου.

Ακολούθησε ο σύζυγος της και επί πολλά χρόνια ιερέας του χωριού πατήρ Νικόλαος Μαραγκάκης που «έφυγε» το Σάββατο ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρας «έφυγε» επίσης από κορωνοϊό ο 47χρονος γιος του Μιχάλης που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η κηδεία του 47χρονου έγινε στον Ευαγγελισμό το μεσημέρι.

Πηγές: creta24.gr, TLIVE, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση