Καιρός: Χιονίζει τώρα στην Πάρνηθα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 13:16 Καιρός: Χιονίζει τώρα στην Πάρνηθα

Ο χειμώνας επέστρεψε.

«Μάρτης γδάρτης» λέει η λαϊκή παροιμία και ο καιρός το αποδεικνύει περίτρανα σήμερα. Μπορεί πριν λίγες μέρες οι καιρικές συνθήκες να μας θύμιζαν άνοιξη, όμως σήμερα ο χειμώνας επέστρεψε για τα καλά. Ήδη ξεκίνησε να χιονίζει σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ και στην Αττική τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr συνεχίζεται η κακοκαιρία σήμερα Τρίτη 23/03. Βροχοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και στις παράκτιες περιοχές τους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνση του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση