Ερντογάν σε Μέρκελ: Δεν θέλουμε ένταση σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο - Η Ελλάδα να ενθαρρυνθεί για διάλογο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 11:15 Ερντογάν σε Μέρκελ: Δεν θέλουμε ένταση σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο - Η Ελλάδα να ενθαρρυνθεί για διάλογο (φωτο ΑΠΕ - ΜΠΕ)

"Για να συνεχιστεί ο αποδοτικός διάλογος, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο" είπε ο Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη με την Μέρκελ.

Την ευκαιρία να ρίξει για μια ακόμη φορά βέλη κατά της Ελλάδας έδραξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψη που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ. Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Ερντογάν ευχήθηκε η έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο σχετικά με την Τουρκία να έχει θετική και αντικειμενική στάση απέναντι στην Τουρκία.

"Για να συνεχιστεί ο αποδοτικός διάλογος, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο"

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης τέθηκαν τα ζητήματα του προσφυγικού και της απελευθέρωσης της βίζας, με τον Ερντογάν να υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανέφερε, ωστόσο, ότι για να συνεχιστεί ο αποδοτικός διάλογος, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο.

"H Τουρκία δεν επιθυμεί ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αντιθέτως θέλει σταθερότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί ο διάλογος με αποδοτικό τρόπο, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο. Οι σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών δεν πρέπει να πληγούν από τις χώρες που δεν καταλαβαίνουν την αξία τους και να γίνουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή", ανέφερε σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία.

Για την Κύπρο

Ως προς το ζήτημα της Κύπρου, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Άγκυρα επιθυμεί της λύση στα πλαίσια της συνεργασίας δυο κυρίαρχων κρατών. "Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. H Τουρκία, στην Κύπρο υποστηρίζει τη δημιουργία σχέσης συνεργασίας ανάμεσα σε δύο κυρίαρχα και ισότιμα κράτη."

Nωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος "Ιταλία και Τουρκία είναι τα μόνα κράτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό".

"H πλήρης ένταξη στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Τουρκία. Πιστεύω πως η Ιταλία θα συνεχίσει την ισχυρή υποστήριξή της στην Τουρκία. Δυστυχώς, η Ιταλία και η Τουρκία είναι τα μόνα κράτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την μεταναστευτική κρίση".

Πηγές: ΣΚΑΙ, thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση