25η Μαρτίου: Αυτός είναι ο πιλότος της ομάδας "Ζευς" που συγκλόνισε την Ελλάδα με το μήνυμά του [Εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 14:16 25η Μαρτίου: Αυτός είναι ο πιλότος της ομάδας "Ζευς" που συγκλόνισε την Ελλάδα με το μήνυμά του [Εικόνες]

Ποιος είναι ο Δημήτρης Βολακάκης, ο πιλότος της ομάδας "Ζευς" που συγκλόνισε με το μήνυμά του για την 25η Μαρτίου

Συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με το μήνυμα του για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο πιλότοτς της ομάδας των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας "Ζευς" που πέταξαν πάνω από την Αθήνα, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης.

"Από τους απόρθητους ελληνικούς ουρανούς, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουμε μήνυμα περηφάνειας και σιγουριάς. Στα λευκά σύννεφα και πάνω από τις μπλε θάλασσες, απλώνουμε τη γαλανόλευκη και την κάνουμε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας". Αυτό τόνισε σε μήνυμά του ο πιλότος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της Πολεμικής Αεροπορίας επισμηναγός, Δημήτρης Βολακάκης.

"Τιμούμε τα 200 χρόνια του 1821. Αυτούς που απελευθέρωσαν την πατρίδα και όσους, μετά, την μεγάλωσαν σε όλα: Σε επικράτεια, σε δημοκρατία και ευημερία" ανέφερε ο επισμηναγός. "Κρατάμε", συνέχισε, "γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους. Φρουροί της ανεξαρτησίας και της ειρήνης. Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές! Εκεί αγρυπνούν τα ελληνικά φτερά. Για να μας ταξιδεύουν ενωμένους στον τρίτο αιώνα της ελεύθερης ζωή μας. Χρόνια πολλά πατρίδα! Χρόνια πολλά Έλληνες, παντού στον κόσμο", κατέληξε στο μήνυμά του ο πιλότος του αεροσκάφους "Ζευς".

Ποιος είναι ο Δημήτρης Βολακάκης

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είναι Παρατηρητής Ασφάλειας Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ". Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1100 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 800 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Ο έμπειρος πιλότος είχε στείλει και ένα συγκλονιστικό μήνυμα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2019. Πετώντας τότε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για τη στρατιωτική παρέλαση ο Δημήτρης Βολακάκης είχε διαμηνύσει ότι "Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. χρόνια πολλά Ελλάδα", συγκινώντας ξανά με τα λόγια του.

25η Μαρτίου: Αυτός είναι ο πιλότος της ομάδας "Ζευς" που συγκλόνισε την Ελλάδα με το μήνυμά του [Εικόνες] - εικόνα 2

 

25η Μαρτίου: Αυτός είναι ο πιλότος της ομάδας "Ζευς" που συγκλόνισε την Ελλάδα με το μήνυμά του [Εικόνες] - εικόνα 3

 

 

Δημήτρης Βολακάκης

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση