Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ριφιφί στην τράπεζα στο Ψυχικό: Αρνείται τα πάντα ο 58χρονος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 15:17 Ριφιφί στην τράπεζα στο Ψυχικό: Αρνείται τα πάντα ο 58χρονος

Τη διαμαρτυρία του για τη διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειάς του, όπως τονίζει, εκφράζει ο 58χρονος που κατηγορείται για την κλοπή τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού. Αρνείται την ενοχή του για το ριφιφί.

Μέσω των δικηγόρων του, ο κατηγορούμενος για το ριφιφί στην τράπεζα στο Ψυχικό, ζητά να υπάρξει σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας. Στον σύζυγο γνωστής αισθητικού έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για τη διάρρηξη σε τέσσερις θυρίδες που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 58χρονου, Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, γνωστοποιούν, επιπλέον, πως ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και διαμαρτύρεται έντονα για την διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του 58χρονου

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κλοπή των θυρίδων στην τράπεζα Alpha Bank, Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, αφού λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας και επισκεφθήκαμε τον εντολέα μας, δηλώνουμε τα κάτωθι:

“Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και διαμαρτύρεται έντονα για την διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του. Η απολογία του ενώπιον του κ. Ανακριτή θα τοποθετήσει την υπόθεση στην πραγματική της βάση. Μέχρι τότε παρακαλούνται όλοι να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου ως κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού και να διατηρήσουμε άπαντες την εμπιστοσύνη μας στον αρμόδιο θεσμό, την Δικαιοσύνη”.

“Φύλλο και φτερό” η επιχείρηση της συζύγου του 

Οι αρχές αναζητούν πιθανούς συνεργούς του και κυρίως του ανθρώπους που του έδωσαν την πληροφόρηση για τις «γεμάτες» θυρίδες, για εκείνες που είχαν κοσμήματα και μετρητά. Η λεία, άλλωστε, πλησιάσει τα 5 εκατ. ευρώ. Τα κλοπιμαία, δε, δεν έχουν βρεθεί και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν διοχετευθεί σε δίκτυα κλεπταποδόχων στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή έχει γίνει έρευνα ακόμη και στο μαγαζί αισθητικής που διατηρεί η σύζυγός του στο Χαλάνδρι και μάλιστα βρίσκεται κοντά στο υποκατάστημα της τράπεζας όπου έγινε το ριφιφί. Οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το βιβλίο των πελατών.

Οι λεπτομέρειες που τον πρόδωσαν

Από την πρώτη στιγμή το newsit.gr σας είχε ενημερώσει πως το DNA και το… «αμαρτωλό» παρελθόν ήταν εκείνα που πρόδωσαν τον 58χρονο που κατηγορείται για τη διάρρηξη και την κλοπή κοσμημάτων και μετρητών από τις θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό.

Κατ’ αρχάς, μέσα σε μια από τις θυρίδες που διαρρήχθηκαν βρέθηκε DNA (από ιδρώτα), το οποίο αποδείχθηκε ότι του ανήκει.

Επίσης, θυρίδα που είχε ο ίδιος (νόμιμα) ανοίξει, βρέθηκε και το κατσαβίδι που χρησιμοποίησε για να ανοίξει τις τέσσερις θυρίδες και προσπάθησε να διαρρήξει και μια Πέμπτη.

Εκείνο όμως που τον «έκαψε» και έκανε τους αστυνομικούς να στρέψουν σε εκείνον το ενδιαφέρον τους ήταν το γεγονός πως τον είδαν 5 φορές σε επίμαχες ημερομηνίες μέσα στον Αύγουστο να μπαίνει στο κατάστημα για να επισκεφτεί τη θυρίδα του, φορώντας καπέλο και κρατώντας μεγάλη τσάντα σαν αυτές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά laptop.

Οι κινήσεις του στις κάμερες, όπως λένε αστυνομικές πηγές, έδειχναν άνθρωπο που ήθελε να κρύψει το πρόσωπό του. Αυτό, λοιπόν σε συνδυασμό και με το παρελθόν του, οδήγησαν τις έρευνες σε εκείνον.

Κινηματογραφικό προσαγωγή στη Βουλιαγμένη

Με «όπλο» το DNA, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη. Επειδή όταν παλιότερα είχε συλληφθεί ξανά, ο 58χρονος δεν είχε δώσει DNA αλλά μόνο αποτυπώματα, οι αστυνομικοί έδωσαν τα στοιχεία στον εισαγγελέα και εκείνος διέταξε την προσαγωγή του για εξέταση γενετικού υλικού.

Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, όταν ο 58χρονος βγήκε από το σπίτι του για να πάει σούπερ μάρκετ, σε ένα φανάρι δυο αυτοκίνητα της ασφάλειας του έκλεισαν το δρόμο και τον πήραν… «σηκωτό» για τη ΓΑΔΑ! Το δε αυτοκίνητό του, το πάρκαραν στο αστυνομικό τμήμα της Βουλιαγμένης.

Τα παιδιά του ανησύχησαν από την απουσία τους και αναζήτησαν τον πατέρα τους. Είδαν από το GPS ότι το αυτοκίνητό του ήταν παρκαρισμένο κάπου στη Βουλιαγμένη αλλά δεν γνώριζαν ότι εκεί ήταν αστυνομικό τμήμα. Και όταν πήγαν να τον αναζητήσουν, τους έστειλαν στη ΓΑΔΑ!

Στην ασφάλεια, αφού οι αστυνομικοί πήραν DNA από τον 58χρονο και ταυτοποίησαν ότι ήταν εκείνος τον ιδρώτα του οποίου βρήκαν σε μια από τις θυρίδες, διατάχθηκε η σύλληψη του. Και άρχισε η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση του ριφιφί στην τράπεζα στο Ψυχικό, η οποία μάλλον θα διαρκέσει πολύ…

πηγή: newsit.gr