Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσό ριφιφί: Στον ανακριτή αύριο ο 58χρονος - Τέτα Καμπουρέλη: Δεν με αφήνουν να τον δω - Δεν ήταν πελάτισσά μου το θύμα κλοπής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 21:53 Χρυσό ριφιφί: Στον ανακριτή αύριο ο 58χρονος - Τέτα Καμπουρέλη: Δεν με αφήνουν να τον δω - Δεν ήταν πελάτισσά μου το θύμα κλοπής

Η Τέτα Καμπουρέλη επιμένει ότι ο 58χρονος σύζυγός της είναι αθώος.

Αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, ο 58χρονος που κατηγορείται ως ο δράστης της διάρρηξης των θυρίδων της τράπεζας στο Ψυχικό, προκειμένου να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλογίζονται.

Στο πλευρό του συζύγου της βρίσκεται η γνωστή αισθητικός Τέτα Καμπουρέλη.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, μίλησε στο Mega και επιμένει ότι ο 58χρονος σύζυγός της είναι αθώος.

"Πιστεύω στην αθωότητα του συζύγου μου και έχει την στήριξη της οικογένειάς μου. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Εγώ προσπαθώ και δεν μπορώ να το διαχειριστώ, αλήθεια είναι… Δεν μπορώ. Προσπαθώ να είμαι όρθια για τα παιδιά μου. Θα πηγαίνω στη δουλειά μου, γιατί πρέπει να σωθώ με κάποιο τρόπο. Να επιβιώσουμε δηλαδή" ανέφερε η Τέτα Καμπουρέλη, προσθέτοντας:

"Θέλω λίγο να ηρεμήσω. Θέλω λίγο να βάλω σε τάξη την καθημερινότητά μου. Πραγματικά προσπαθώ να συνέλθω και να ηρεμήσουμε. Και προ πάντων τα παιδιά μου".

Σύμφωνα με την αισθητικό, αστυνομικοί έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή τόσο το σπίτι της όσο και το κατάστημά της, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση.

"Τα έχουν ξεσηκώσει όλα. Έχουν βγάλει τα air-condition, έχουν "γδύσει" όλο το σπίτι, καθώς και το μαγαζί ψάξανε, μες στον κόσμο. Δεν έχουν βρεθεί καθόλου στοιχεία, πέρα από πέντε κατσαβιδάκια που έχουν όλοι στα νοικοκυριά τους και δυο σουγιαδάκια, τρία, που έχουμε πάρει από νησιά και το Μοναστηράκι με ένα ευρώ. Αυτά έχουν ως οπλοκατοχή. Δεν είναι στοιχεία που μπορεί ένας άνθρωπος να ενοχοποιηθεί. Οπλοκατοχή που έχουν πει αυτοί, αυτά είναι τα στοιχεία" συμπλήρωσε η σύζυγος του κατηγορούμενου.

Eρευνα παρουσία εισαγγελέα

Η ταυτοποίηση του DNA που βρέθηκε στο εσωτερικό θυρίδας που είχε διαρρηχθεί με το γενετικό υλικό του 58χρονου, ήταν το στοιχείο που οδήγησε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στην σύλληψή του.

Όταν ρωτήθηκε αν ζητήθηκε από τον σύζυγό της να δώσει δείγμα DNA, η κυρία Καμπουρέλη απάντησε ότι δέχθηκε να δώσει. "Φυσικά και έδωσε. Μα είναι αθώος ο άνθρωπός μου και πραγματικά, στηρίζουμε όλη η οικογένεια και μας στηρίζουν ευτυχώς και οι φίλοι και οι πελάτισσές μου. Ευτυχώς. Χρειάζομαι την στήριξη. Τώρα εγώ, αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να μπω μέσα στο σπίτι μου. Είναι χάλια. Χάλια" συμπλήρωσε.

"Ήρθαν πρώτα στο μαγαζί, ναι, ναι, ναι, με εισαγγελέα ήρθανε. Με κόσμο φυσικά και δεν μου λέγανε και γιατί. Μετά ήρθαν στο σπίτι και μετά πήγα στην ΓΑΔΑ εγώ και έμαθα" πρόσθεσε η Τέτα Καμπουρέλη.

Ο 58χρονος ο οποίος κρατείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έρχεται συνεχώς σε επαφή με τους συνηγόρους του, με τους οποίους προετοιμάζουν την απολογία του.

Όπως τόνισε η σύζυγος του κατηγορούμενου, τον έχει δει για μια μόνο φορά από τη σύλληψή του. "Μία φορά μόνο, μία φορά είχα πάει προχθές. Δεν με αφήνουν. Πιστεύω στην αθωότητά του και έχει την στήριξη της οικογένειάς του. Θα δείτε, θα αθωωθεί. Το πιστεύω πάρα πολύ. Θα περιμένουμε και την αυριανή μέρα και θα αποφασίσουν οι δικηγόροι πλέον" πρόσθεσε, ενώ διέψευσε ότι κάποια από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα της ληστείας ήταν πελάτισσά της.

 

 

Οι δικηγόροι του 58χρονου που κατηγορείται για κλοπή στις τραπεζικές θυρίδες ανέφεραν νωρίτερα ότι αρνούνται την κατηγορία και ζητούν να σταματήσει η διαπόμπευση του εντολέα τους. Συγκεκριμένα, οι δυο δικηγόροι του κατηγορουμένου Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, ανέφεραν:

"Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και διαμαρτύρεται έντονα για την διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του. Η απολογία του ενώπιον του κ. Ανακριτή θα τοποθετήσει την υπόθεση στην πραγματική της βάση. Μέχρι τότε παρακαλούνται όλοι να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου ως κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού και να διατηρήσουμε άπαντες την εμπιστοσύνη μας στον αρμόδιο θεσμό, την Δικαιοσύνη".

"Χρειάζομαι τη στήριξή σας"

"Ευχαριστώ και καταλαβαίνω το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση. Έχουν μιλήσει οι δικηγόροι μου δεν έχω κάτι άλλο να πω. Χρειάζομαι τη στήριξή σας πραγματικά", είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, "Αλήθειες με τη Ζήνα", είχε πει νωρίτερα η σύζυγος του κατηγορούμενου.

 

 

Το DNA και το ύποπτο παρελθόν που πρόδωσαν τον 58χρονο - Πώς άνοιξε τις θυρίδες

Δύο φορές φέρεται να είχε μπει στον χώρο των θυρίδων του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ψυχικό, ο 58χρονος κατηγορούμενος, από τις 10 Αυγούστου 2020 έως και τα τέλη του ίδιου μήνα, όπου υπολογίζεται να είχαν γίνει οι παραβιάσεις των τεσσάρων θυρίδων. Τον εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, παρά τις προσπάθειες απόκρυψης των χαρακτηριστικών του, στα εκατοντάδες βίντεο που ανέλυσαν, από κάμερες ασφαλείας εσωτερικά και εξωτερικά της τράπεζας.

Όλες τις φορές φαίνεται να είχε στην κατοχή του τσάντες χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν αν οι κλοπές έγιναν σε κάποια από αυτές τις επισκέψεις ή τμηματικά. Ήξεραν ότι ο δράστης ήταν ένας καθώς λειτούργησε με την ίδια μεθοδολογία διάρρηξης και το ίδιο κατσαβίδι

Από την πρώτη στιγμή ο 58χρονος μπήκε στο ερευνητικό στόχαστρο όταν οι αστυνομικοί πήραν τη λίστα με τους κατόχους των τραπεζικών θυρίδων. Είχε παρόμοια θυρίδα, δίπλα και στην ίδια σειρά με αυτές που είχαν παραβιαστεί. Και οι τέσσερις επίμαχες θυρίδες ήταν στην ίδια οριζόντια σειρά και ήταν τμήμα ενός φοριαμού που μεταφέρθηκε πριν από κάποια χρόνια στο Νέο Ψυχικό, από υποκατάστημα άλλης τράπεζας που έχει κλείσει. Ήταν ο μόνος από τους κατόχους θυρίδων που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση για ένα… σκάφος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με διαδικτυακό… πόκερ και στοίχημα. Η συλλογή στοιχείων που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν την συμμετοχή του ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Αρχικά έγινε μία προσομοίωση-αναπαράσταση της κλοπής με μία θυρίδα-δείγμα όπου διαπιστώθηκε ο τρόπος διάρρηξης αλλά η λύση ήρθε από το εργαστήριο DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου απομονώθηκε δείγμα γενετικού υλικού, εσωτερικά του κουτιού, μιας από τις ανοιγμένες θυρίδες. Το συγκεκριμένο υλικό ταυτοποιήθηκε με το DNA του 58χρονου, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες και δεν παραδέχεται τίποτα από αυτά που του προσάπτουν.

Το χρονικό του "χρυσού" ριφιφί

Το γαϊτανάκι των διαρρήξεων άρχισε να ξετυλίγεται στις 13 Νοεμβρίου, όταν γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων, εντόπισε ίχνη παραβίασης στη θυρίδα που διατηρούσε στο υποκατάστημα της τράπεζας. Από μέσα είχαν κάνει "φτερά" όπως δήλωσε 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ. Άμεσα ενημερώθηκε η διεύθυνση της τράπεζας που προχώρησε σε έλεγχο των συνολικά 1.500 θυρίδων του υποκαταστήματος.

Εκεί βρέθηκαν παραβιασμένες τρεις ακόμα θυρίδες με σπασμένες τις "γλώσσες" των κλειδαριών. Στην πρώτη περίπτωση, σύζυγος γνωστού επιχειρηματία, ισχυρίστηκε, ότι κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες, έκαναν φτερά από τη θυρίδα της. Κοσμήματα αξίας 1.000.000, δήλωσε ότι της έκλεψαν μια ακόμα σύζυγος επιχειρηματία, ενώ μια ακόμα γυναίκα κατήγγειλε ότι της εξαφάνισαν μέσα από τη θυρίδα της 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας.

Οι θυρίδες είχαν ανοιχτεί τελευταία φορά από τους κατόχους τους τον περασμένο Αύγουστο, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να έχουν τοποθετήσει χρονικά τις κλοπές, από τις 10 Αυγούστου μέχρι και το τέλος του ίδιου μήνα. Από την λίστα των υπαλλήλων της τράπεζας, αρχικά αναζητούσαν πιθανούς "Δούρειους Ίππους", κάτι όμως που μετά τον εντοπισμό του σεσημασμένου ύποπτου και κατόχου θυρίδας, παραμερίστηκε από το πεδίο των ερευνών.

Εκατοντάδες από τις συνολικά 1.500 θυρίδες του υποκαταστήματος που δεν είχαν κάτοχο και ήταν κενές, ανοίχτηκαν μετά από εντολή της αστυνομίας που δεν είχε αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο τα κλοπιμαία να είχαν μεταφερθεί σε άλλο σημείο και να είχαν παραμείνει μέσα στην τράπεζα. Το εσωτερικό τους όμως ήταν κενό.

Θυρίδες
Το προφίλ των θυμάτων και η αχίλλειος πτέρνα τους

Ιδιαίτερη σημασία είχε δοθεί και στο προφίλ των τεσσάρων κατόχων των θυρίδων που είχαν να επισκεφτούν την τράπεζα από το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν γυναίκες, που συνδέονταν με γνωστούς επιχειρηματίες και κατοικούσαν στα βόρεια προάστια.

Η μία κάτοχος θυρίδας είναι ανιψιά ομογενούς δισεκατομμυριούχου, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βόρεια και Λατινική Αμερική, όπου διατηρεί εμπορικά κέντρα και μεγάλο αριθμό πολυκαταστημάτων.

Σε πρώην σύζυγο ιδιοκτήτη μεγάλης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ανήκει μια δεύτερη από τις τέσσερις θυρίδες. Ιδιοκτήτρια εταιρείας που ειδικεύεται σε επιχειρηματικά και προσωπικά δώρα πολυτελείας, είναι η κάτοχος της τρίτης θυρίδας, ενώ η τέταρτη ανήκει σε μέλος οικογένειας ατόμου που ασχολείται με τα κοινά στο Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού.

Οι αστυνομικοί ερευνούσαν αν τα τέσσερα θύματα, είχαν κάποιο σημείο σύνδεσης μεταξύ τους, με κάποιο κοινό "πρόσωπο" που δεν αποκλείεται να αποτέλεσε και την αχίλλειο πτέρνα τους…

Στο σπίτι του, στο κατάστημα που διατηρεί και στην θυρίδα του, βρέθηκαν ένα κλειδί θυρίδας, ένα ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, κινητό τηλέφωνο, 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών, δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια και… 7 κατσαβίδια.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και τα πλημμελήματα της απείθειας και παράβασης του νόμου περί όπλων.

πηγή: thetoc.gr