Ριφιφί στο Ψυχικό: Προφυλακιστέος ο Βασίλης Γκουρούσης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 19:39 Ριφιφί στο Ψυχικό: Προφυλακιστέος ο Βασίλης Γκουρούσης
Εισαγγελέας  και ανακριτής δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του ότι είναι αθώος - Ο 58χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και επιχειρώντας να αντικρούσει το στοιχείο της ύπαρξης γενετικού υλικού στο σημείο του εγκλήματος, υποστήριξε ότι αυτό δεν ανήκει μόνο στον ίδιο αλλά σε ακόμα δυο άτομα

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν εισαγγελέας και ανακριτής στον Βασίλη Γκουρούση μετά την απολογία του.

Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης δε πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του ότι είναι αθώος και δεν έχει διαπράξει την κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό και τον έκριναν προφυλακιστέο.

Η δήλωση του δικηγόρου του:

Ειδικότερα, ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης επιχείρησε σήμερα κατά την  απολογία του να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του για την μεγάλη κλοπή τεσσάρων θυρίδων από τράπεζα του Ψυχικού.

Ο 58χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και επιχειρώντας να αντικρούσει το στοιχείο της ύπαρξης γενετικού υλικού στο σημείο του εγκλήματος, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, πως αυτό δεν ανήκει μόνο στον ίδιο αλλά σε ακόμα δυο άτομα, την ιδιοκτήτρια της θυρίδας και σε ένα ακόμα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά στην απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε: «Το ίχνος DNA είναι μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;».

Γκουρουσης

Όταν δε ρωτήθηκε για τις προφυλάξεις που φέρεται να έπαιρνε όταν επισκεπτόταν την τράπεζα, ο ίδιος απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες: «Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου». Όσο για τα γάντια και τη μάσκα, αυτά, όπως είπε, τα φορούσε, όπως είπε, λόγω της πανδημίας. «Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα», φέρεται ακόμη να προσέθεσε.

Να σημειωθεί, τέλος, πως οι δικηγόροι του ανέθεσαν σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης. Όπως υποστηρίχθηκε και ενώπιον της ανάκρισης, εντός του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης, επομένως δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν.

Στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε και η σύζυγος του Τέτα Καμπουρέλη προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής του.

πηγή:protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση