Η Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεδιάσκεψη Υπουργών και Υφυπουργών Τουρισμού της ΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 09:43 Η Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεδιάσκεψη Υπουργών και Υφυπουργών Τουρισμού της ΕΕ

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, μετείχε το πρωί της Δευτέρας σε τηλεδιάσκεψη Υπουργών και Υφυπουργών Τουρισμού της ΕΕ η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Υπουργού Γεωργίας, Περιφερειών και Τουρισμού της Αυστρίας, κας Elisabeth Köstinger, με θέμα το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της ΕΕ.

Στην παρέμβασή της, η Υφυπουργός επεσήμανε την ικανοποίηση της Ελλάδας για την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της πρότασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς και την προτεραιότητα να διασφαλιστεί η επιτάχυνση των τεχνικών συζητήσεων και η μέγιστη διαλειτουργικότητά του εντός του χρονικού πλαισίου που η Επιτροπή έχει θέσει.

Τόνισε τους υψηλούς και επιταχυνόμενους ρυθμούς εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και τη προετοιμασία που γίνεται για τα πρωτόκολλα και τον αυξημένο αριθμό των τεστ.

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε ακόμη στην επεξεργασία διμερών συμφωνιών με τρίτες χώρες με στόχο να διευκολυνθεί η μετακίνηση με τήρηση των γενικών όρων εισόδου και πρότεινε την ανταλλαγή καλών πρακτικών από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα κράτη μέλη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση