Βύρωνας: Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο – Τους κατέγραψαν γείτονες από το μπαλκόνι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 23:21 Βύρωνας: Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο – Τους κατέγραψαν γείτονες από το μπαλκόνι

Κινηματογραφική ήταν η ληστεία που έγινε σε κοσμηματοπωλείο στο Βύρωνα με τους δράστες να «σηκώνουν» όλο το μαγαζί και τους γείτονες να τους καταγράφουν με τα κινητά τους από το μπαλκόνι.

Όλα έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με τους 4 διαρρήκτες να κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Ο συναγερμός έχει ξεσηκώσει τη γειτονιά και πολλοί που έχουν ξυπνήσει τους πετούν από τα μπαλκόνια βάζα, ακόμα και ποτήρια με νερό.

 «Μας ειδοποίησαν ότι γίνεται διάρρηξη από την ελληνική αστυνομία και η άμεση δράση με τη Δίας μαζί έκαναν επικίνδυνη καταδίωξη και να πάω στο κατάστημα γιατί είχαν σπάσει το ρολό και την πόρτα και ήταν ανοιχτό το μαγαζί και να’ ναι καλά οι άνθρωποι που με περίμεναν μέχρι να πάμε εκεί και κάθισα όλο το πρωί και περίμενα απ’ έξω και ανά τακτά χρονικά διαστήματα περνούσε η άμεση δράση να δει αν όλα είναι καλά», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου.

Έσπασαν με βαριοπούλα τη τζαμαρία

Οι 4 δράστες παρκάρουν το λευκό αυτοκίνητο έξω από το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Βύρωνα. Ο οδηγός περιμένει μέσα στο αμάξι, ενώ οι άλλοι τρεις προσπαθούν να ξηλώσουν το προστατευτικό ρολό και αφού τα καταφέρνουν, σπάνε με βαριοπούλα την τζαμαρία.

«Μπήκαν μέσα σπάζοντας το ρολό και την εξωτερική πόρτα, η οποία ήταν άθραυστη με βαριοπούλα και εισήλθαν στο εσωτερικό του χώρου, χωριστήκαν σε ομάδες και άρχισαν να παίρνουν τα κοσμήματα από τις εσωτερικές βιτρίνες», σημειώνει ο ιδιοκτήτης.

Οι κινήσεις τους καταγράφονται από την κάμερα ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου, αλλά και από έναν γείτονα που άκουσε τον θόρυβο και βγήκε στο μπαλκόνι νομίζοντας ότι του κλέβουν το αμάξι.

Μόλις ένα λεπτό χρειάστηκαν οι τρεις διαρρήκτες για να καταφέρουν να παραβιάσουν την είσοδο του κοσμηματοπωλείου και να μπουν στον εσωτερικό χώρο.

Έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κουκούλες και μάσκες, οι 2 δράστες είναι ντυμένοι στα μαύρα σαν Νίντζα, ενώ ο τρίτος φοράει μια λευκή μπούργκα σε όλο το πρόσωπο. Οι κινήσεις τους είναι μελετημένες. Χωρίζονται και αρχίζουν να αδειάζουν τις προθήκες, ρίχνοντας τα κοσμήματα σε δυο μεγάλες τσάντες.

Κινηματογραφική καταδίωξη σε όλη την Αθήνα

Μετά από ένα λεπτό και με το συναγερμό να χτυπάει ακατάπαυστα μέσα στη νύχτα, πρώτος βγαίνει ο διαρρήκτης με το καλυμμένο πρόσωπο, ο όποιος βάζει μια τσάντα με τα κλοπιμαία στο πορτ-μπαγκάζ και το κλείνει για να πάρει τη θέση του στο πίσω κάθισμα. Ο δεύτερος κρατάει σηκωμένο το μεταλλικό ρολό ασφαλείας, ενώ οι άλλοι δύο βγαίνουν τρέχοντας από το κοσμηματοπωλείο.

Μόλις μπαίνουν όλοι στο αμάξι και ξεκινούν για να διαφύγουν, οι ένοικοι της απέναντι πολυκατοικίας που στο μεταξύ βλέπουν λεπτό προς λεπτό τη διάρρηξη, τους πετάνε βάζα και ποτήρια με νερό.

Ακολούθησε μια επεισοδιακή καταδίωξη με τους δράστες να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητο και να συλλαμβάνονται στην άλλη άκρη της Αθήνας.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει και τους 4 δράστες, με τα κλοπιμαία μεγάλης αξίας να αποδίδονται όλα πίσω στον κοσμηματοπώλη, ο οποίος συνεχάρη την ελληνική αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση.

Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, Γεώργιος Παπαδόπουλος.

«Η αστυνομία έσπευσε και είχαμε γρήγορη καταδίωξη. Οι δράστες έμειναν 1-2 λεπτά στο κατάστημα. Έσπασαν με βαριοπούλα το κρύσταλλο και ανέβασαν το ρολό. Πιστεύουμε ότι είχαν κάνει μια διαδικασία νωρίτερα. Το κατάστημα ήταν θωρακισμένο, με αλεξίσφαιρα κρύσταλλα, ρολό καλής ποιότητας κλπ.. Έκλεψαν λίγο πριν ένα αυτοκίνητο, πήγαν στο Βύρωνα, και μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο. Περίπου 25-30 χιλιάδες ευρώ ήταν η λεία τους. Ήταν μια δύσκολη μέρα. Ευχαριστούμε την αστυνομία, ήταν εντυπωσιακή η κινητοποίησή της», περιέγραψε ο κ. Παπαδόπουλος.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση