Βουλή Live - Μητσοτάκης: Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο δίμηνο στην μάχη με την πανδημία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 11:30 Βουλή Live - Μητσοτάκης: Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο δίμηνο στην μάχη με την πανδημία (φωτο intime)

Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σήμερα στην Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Κίνημα Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε: «Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο δίμηνο στην μάχη με την πανδημία και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο». Και πρόσθεσε: «Ευχόμαστε η φετινή Άνοιξη να φέρει το αληθινό καλοκαίρι στην κοινωνία».

Είπε ακόμα επικαλούμενος διεθνή στοιχεία ότι αν είμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε άλλους 8.000 νεκρούς.  

Η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ενώ ο πλανήτης βιώνει ένα νέο κύμα πανδημίας η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με άλλα κράτη που είχαν πιο οργανωμένα συστήματα υγείας. Φυσικά και έγιναν λάθη αλλά η εικόνα καταστροφής που προβάλλει η αντιπολίτευση είναι ένα ψέμα και προσβάλλει όσους μάχονται τον ιό».

Για τους εμβολιασμούς ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι στην 5η καλύτερη ευρωπαϊκή θέση. 

Δείτε ζωντανά:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση