Άνδρος: Τι δηλώνει ο κοινοτάρχης που απειλούσε να βάλει φωτιά στο νησί (video)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 09:57 Άνδρος: Τι δηλώνει ο κοινοτάρχης που απειλούσε να βάλει φωτιά στο νησί (video)

Υπό περιορισμό τέθηκε η μεγάλη φωτιά στην Άνδρο που έκαιγε από χτες και μάλιστα ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσει 2 χωριά.

Κάτι που προβληματίζει, είναι πως πριν λίγο καιρό, πρόεδρος κοινότητας του νησιού απειλούσε πως θα βάλει φωτιές!

Σήμερα λοιπόν, βγήκε να διευκρινίσει τι εννοούσε με τις δηλώσεις τους, αλλά και να ζητήσει συγγνώμη χαρακτηρίζοντάς τες λανθασμένες.

Όπως μετέδωσε το MEGA, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδήμας, εξαπέλυσε αυτήν την απειλή επειδή δε συμφωνεί με τους νέους δασικούς χάρτες.

«Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες», φέρεταια να είπε στις 8 Μαρτίου.

«Πρόεδρε, συγγνώμη, μη λες τέτοια πράγματα δημοσίως», είπε ο πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου, Ιωάννης Αντωνέλλος.

Ωστόσο ο κ. Τριδήμας συνέχισε λέγοντας πως «αυτή είναι η αλήθεια! Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουνε ξεσηκωθεί. «Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική!» λέει ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.

«Μη λέμε θα περιμένουμε φωτιές. Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα» συνέχισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου

«Να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω» απάντησε εκ νέου ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.

Τι απαντά ο ίδιος

Μετά από όλα αυτά και τη μεγάλη φωτιά στην Άνδρο, ο ίδιος δήλωσε στο MEGA πως δεν εμπλέκεται με την πυρκαγιά.

Αρχικά προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα είπε, ωστόσο τελικά ζήτησε συγγνώμη και χαρακτήρισε λανθασμένα τα όσα είχε πει.

Δείτε τι είπε στο MEGA

Υπενθυμίζεται πως από την αρχή εξετάζεται το σενάριο του εμπρησμού, ενώ η Πολίτικη Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, για την εξιχνίαση της πυρκαγιάς στην Άνδρο.

Πηγές: newsit.gr, Mega

Προσαρμοσμένη αναζήτηση